agnieszka wawrzyniak Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 moje niebo ma kolor błota ja czarnoziemna pomiędzy rozdroża w twoje palce białe od soli
cezary_dacyszyn Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 świetne ujęcie , proszę Pani ;-)
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czaruś.... Ty nie czaruj... ;-))))) miło , że się podoba.. dziękuję . agnieszka
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...skoro tak mówisz... ;-)))) dziękuję . agnieszka .. ;-)))
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 ...dziękuję...miło się czyta tak inteligentne recenzje... agnieszka..;-)))
Magda_Tara Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 :)) jak mało, a świat cały :) brawo. :* plus.
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skojarzenie, po przeczytaniu pierwszej części poematu, jakie mi przyszło do głowy to: zachłysnąć się niebem- to musi być wspaniałe uczucie :) w dalszej części zrozumiałem co oznacza Przywiązanie chłopa do ziemi tak szeroko komentowane przez Prusa w "Placówce" czy przez Żeromskiego w "Chłopach" no i wreszcie wspaniały finał, opisujący walkę o polskość w serii powstań śląskich, tak wspaniale pokazaną w obrazie Kazimierza Kutza "Sól ziemi czarnej" dziękuję Agnieszko; nie wiem... czym zasłużyłem na tak wspaniałą dedykację :) p.s. "Historia chłopa polskiego ery nowożytnej, drugiej połowy XIX wieku i początków wieku XX na podstawie wiersza A. Wawrzyniak: "z dedykacją dla Stasia ;-)))" - czyż to nie wspaniały temat na maturze? :) [ .....a ja myślałam , że to jest wiersz miłosny... ;-)))))))) !!! , w dodatku o lekkim zabarwieniu erotycznym... ;-))))))))) Myśli Pan , że to dobry pomysł , żeby zaprzątać rozpalone głowy młodzieży kobietą o strukturze czarnoziemu....??/quote] pozdrawiam i dziękuję . agnieszka... ;-)))))))
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 ...wybaczam Panie Stanisławie , wybaczam....pomyśl o grudzie czarnoziemu...to szlachetna ziemia , urodzajna . Trzymasz ją w dłoni , jest trochę jak glina....przeciska się przez palce..z wszystkimi konsekwencjami..;-)))))
innocenty_prędki Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 plusuję +) bo lubię krótkie nieoczekiwane wiersze
Roklin Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgrabna miniaturka. Ładnie wyszła. Podoba się :)
Rekomendowane odpowiedzi