Roklin Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 W słonecznym ogrodzie, gdzie kwitną jabłonie Przy wieczniezielonym posępnym świerku Pośród radosnego ptasiego zgiełku Winorośl otwiera łagodne dłonie Wrażliwa łodyżka podąża do Słońca By w ciepłym blasku słodko się rumienić Pośród niespiesznej, kojącej zieleni Dotyka z czułością jej ręka pieszcząca Lecz czym stałby się krzew bez swojej podpory Wijącym się po ziemi bezwładnym pędem Leżącym z chwastami pogardzanym rzędem Jak człowiek bez mięśni, jak brzoza bez kory Niepozorna strzałka wskazuje bliski cel Na sile wzrasta siłę swoją dzieląc Z uroczym królem przybranym bielą Ich miłość wyryto na najszczerszej ze stel 3.05.2012r. 1
krzywy olek Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdybym dalej boldował, cały tekst byłby pogrubiony i nie wiadomo by było o co kaman; nie podoba się już od samego początku: gdzie, w, przy, pośród,do, w - już tu zaczyna się labirynt; im dalej, tym mniej widać wiersz ;( pozdr
Ian Duma Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Mnie się bardzo podoba. Czytając narzuciłem sobie przyjemny rytm piosenki trochę szybkiej - trochę skocznej. A metafora w trzeciej zwrotce przemawia do mnie, pozwala się nad całością zastanowić. Popraw tylko to ,,swoej" ;). Plus dla Ciebie. Pozdrawiam Ian.
krzywy olek Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 a jak człowiek bez mięśni, to brzoza bez łyka;)
Ian Duma Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe! Masz słuszność, akurat ostatni wers pozostawia do życzenia. Pominąłem go w swej wyobraźni, nieświadomie. :)
Gość Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 "Niepozorna strzałka wskazuje bliski cel" Jeśli chodzi o "dobry wiersz" cel nie wydaje się taki bliski. Ale strzałka jak najbardziej :)
Roklin Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Miło mi, że wpadłeś! Ciepło (a może - gorąco?) pozdrawiam :)
Roklin Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za uwagę i uwagę! Trochę mi klawiatura siadła... W sumie - takie to miało być: lekkie i przyjemne. Pozdrawiam ciepło :)
Roklin Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miałem na myśli coś bardziej charakterystycznego dla każdego z nich...
Roklin Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro tak - to widać trza pracować więcej. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 jak dla mnie pierwsze dwie strofki :). dalej już mniej mi się podoba. pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
Nata_Kruk Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 Jak człowiek bez mięśni, jak brzoza bez kory.. fajne to jest. Życzę powodzenia w podróży na ziemię... :)
Roklin Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za opinię, pozdrawiam :)
Roklin Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedyś zejdę... może nawet... po tej samej drabinie? Miło mi, pozdrawiam :)
Anna N. Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Przyjemny i lekki )) Dzięki bardzo za opinię, pozdrawiam serdecznie))
Roklin Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że się spodobał; pozdrawiam ciepło :)
Roklin Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 @evicca - łoł, to żeś odkopała! Sam już zdążyłem zapomnieć, że taki utwór w ogóle napisałem. To na pewno był jeden z tych miłosnych i ogródkowych zarazem tekstów. Dziwnie się do podobnych utworów wraca. Zupełnie jakby kto inny je pisał. Dziękuję za wizytę :) Zaskoczyłaś mnie :) 1
evicca Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po prostu wpisuję sobie numer strony na chybił trafił i czytam na niej starsze wiersze. I takim szczęśliwym trafem trafiłam na Twój piękny wiersz. Pozdrawiam. 1
Roklin Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Dziękuję :) Dziś już bym czegoś podobnego nie napisał :) 1
evicca Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Dziś napisałbyś jeszcze piękniej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziś napisałbyś jeszcze piękniej 1
Rekomendowane odpowiedzi