Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stuk - puk
kto tam?
to ja, mały kurczaczek
jak rozbiję jajeczko
wreszcie mamę zobaczę

gdy skorupka popękała
wyskoczyła kurka mała
całkiem mokre jeszcze piórka
pozlepiana też fryzurka
nóżki słabe, ledwie stoi
o swój los się trochę boi

niepotrzebnie, bo jej mama
już skrzydłami ją osłania
a pod nimi jest cieplutko
jak to dobrze być malutką
jeszcze lepiej, gdy jest mama
co od złego nas ochrania

Opublikowano

ALE O CO CHODZI ? KURKI, PÓKI CO... NIE SĄ POD OCHRONĄ, NAWET MAŁE... KURCZACZKI ZNACZY SIĘ OCZYWIŚCIE POZA TĄ POEZJĄ OSZAŁAMIAJĄCĄ STUKiem -PUKiem

Opublikowano

PRZYGLĄDAM SIĘ OD LAT I ZAUWAŻYŁEM, ŻE JAJA JAK I KURY TO TOWAR CHODLIWY PO FORUM, PO WIELKANOCY TEŻ, TAKIE OPISANE JAJA PROSZĘ PANA... ACH NA WAGĘ A MOŻE I NIE

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tuz, to że piszesz dużymi literami nie świadczy o tym, że z sensem. Wyraźnie jedynie widać, że masz coś do mnie, a jeżeli już masz, to nie kosztem innych.
Opublikowano

Wiem Waldku, że z innej bajki, wszyscy piszą inaczej, ale najważniejsze
że fajnie się czyta. Pozdrawiam serdecznie:)))
Opublikowano

przeurocze to i śliczne :)) plusik! i buziaki do tego :))))
jedna "mama" zgubiona po drodze :) po: "bo jej" :)))

p.s. pisanie wielkimi literami jest traktowane na forach jako wrzask. wrzeszczą ci, których nie sposób usłyszeć, jeśli mówią małymi literami. ściskam!
:)))))

Opublikowano

Dziekuję Agnieszko za odwiedziny, ja również uważam, że maluszkom też się coś od życia należy ;)
Pozdrawiam serdecznie:)))
Opublikowano

Witaj Babo i dziękuję za miły wgląd, pozdrawiam Ciebie kokoszkę wraz z gromadką, jak i moc uśmiechów ślę :))))))
Opublikowano

Dziekuję Madziu za plusik i buziaki, bardzo mi miło z tego powodu, a to przeurocze i śliczne zarumieniło mnie po same uszy.
I wdzięczna jestem za zwrócenie uwagi, bo dzięki Tobie znalazłam matkę , która mi się po poprawkach zagubiła .
Szkolenie z wrzasku też przeszłam z przyjemnością, bo Twoja teoria na temat dużych liter bardzo mi się spodobała.
Pozdrawiam tak cieplutko jak było przez ostatnie dni:)))
Opublikowano

Aleś mnie Eluś zaskoczyła, nie spodziewałam się takiego zdania z Twojej strony.
Jestem raczej nastawiona, że podchodzisz do mnie krytycznie, więc tym bardziej jest mi miło. Chociaż wiem, że znasz się na poezji i chętnie skorzystałabym z uwag, które mnie coś nauczą.
Wiele osób mnie namawia, żebym wydała bajeczki, a myślę, że byłoby co wybrać, bo ułożyło mi się ich już ponad 150.
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)))

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

U nas dużo takich się uczyło. Ludzie porobili kariery. Zostali prezesami korporacji i teraz są milionerami. Wiadomo pieniądz robi pieniądz. Nie tylko płaca, ale również inwestycje. I wcale nie było trudno takich złapać. Byli zajęci nauką i pracą nie mieli czasu przebierać zbyt długo. Jak któryś chciał założyć rodzinę to brał jakąś sensowną dziewczynę i do dzieła.  
    • @Nikodem dużo tu emocji .. Co postrzegam i jak postrzegam. Zatrzymała mnie treść.
    • @Duch7millenium Ale żeś nagadał, a raczej napowypisywał :))
    • Indeks Zakazanych Ksiąg   1. 451 stopni Fahrenheita / Ray Bradbury 2. Alicja w Krainie Czarów / Lewis Carroll 3. Archipelag GUŁag / Aleksandr Sołżenicyn 4. Bastion/ Stephen King 5. Biblia 6. Buszujący w zbożu / Jerome David Salinger 7. Chata wuja Toma / Harriet Beecher Stowe 8. Charlie i fabryka czekolady / Roland Dahl 9. Cierpienia młodego Wertera / Johann Wolfgang Goethe 10. Czerwony kapturek / bracia Grimm 11. Cztery pory roku / Stephen King 12. Dekameron / Giovanni Boccaccio 13. Doktor Żywago / Borys Pasternak 14. Dziennik / Anne Frank 15. Folwark zwierzęcy / George Orwell 16. Grona gniewu / John Steinbeck 17. Jądro ciemności / Joseph Conrad 18. Kandyd / Voltaire 19. Kochanek Lady Chatterley / David Herbert Lawrence 20. Kod Leonarda da Vinci / Dan Brown 21. Kolor purpury / Alice Walker 22. Książę / Niccolo Machiavelli 23. Lolita / Vladimir Nabokov 24. Lot nad kukułczym gniazdem / Ken Kesey 25. Manifest komunistyczny / Karol Marks, Fryderyk Engels 26. Mechaniczna pomarańcza / Anthony Burgess 27. Mein Kampf / Adolf Hitler 28. Myszy i ludzie / John Steinbeck 29. Nagi lunch / William S. Burroughs 30. Na zachodzie bez zmian / Erich Maria Remarque 31. Nora czyli dom lalki/ Henryk Ibsen 32. Nowy wspaniały świat / Aldous Huxley 33. Oliver Twist / Charles Dickens 34. O powstaniu gatunków / Karol Darwin 35. Pamiętniki Fanny Hill / John Cleland 36. Pani Bovary / Gustave Flaubert 37. Paragraf 22 / Joseph Heller 38. Pieśń Salomona/ Toni Morrison 39. Przemiana / Franz Kafka 40. Przeminęło z wiatrem / Margaret Mitchell 41. Przygody Hucka Finna / Mark Twain 42. Przygody Tomka Sawyera / Mark Twain 43. Rok 1984 / George Orwell 44. Rzeźnia numer 5 / Kurt Vonnegut 45. Szatańskie wersety / Salman Rushdie 46. Szczęśliwy książę i inne opowieści / Oscar Wilde 47. Szkarłatna litera / Nathaniel Hawthorne 48. Sztuka kochania / Owidiusz 49. To / Stephen King 50. Uciekaj, Króliku / John Updike 51. Ulisses / James Joyce 52. Umiłowana / Toni Morrison 53. Wieczór trzech króli / William Szekspir 54. Wielki Gatsby / Francis Scott Fitzgerald 55. Władca much / William Golding 56. Wyznania / Jean Jacques Rousseau 57. Zabić drozda / Harper Lee 58. Złote żniwa: rzecz o tym, co się działo na obrzeżach zagłady Żydów / Jan Tomasz Gross 59. Zwierciadło Korony Polskiej / Sebastian Milczyński 60. Zwrotnik Raka / Henry Miller   Źródło: Internet 
    • @Kwiatuszek ja nawet uwielbiam z jajkiem i ziemniaczkami:)  Taki zerwany prosto z łąki najlepszy:) w dzieciństwie było pożywieniem na łące dla biegających dzieciaków:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...