aluna Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Te kwieciste sukienki w maki sasanki w tali dopasowane u dołu falbanki podmuchem wiatru figlarnie unoszone ukazując zgrabne nogi ukrywane Koronkowe podwiązki zakładane skrycie na desu zakładanym kokardki wstążki w kolorach bieli błękitu jasne prążki czasem gdzie nie gdzie perełki tycie tycie Powłóczyste podomki ciut przezroczyste muślinowe aksamitne malinowe motylem z perkalu zdobne uroczyste zapachy może owocowo kwiatowe I te szpileczki stukające rytm właścicielki miarowo potknięciem zagubiona lękiem za to sylwetka urocza z klasą wdziękiem wzrok przykuwały modne noski w muszelki Tym loczkiem na czole podmuchem huśtanym warkoczem przed lustrem starannie czesanym kokieteryjną klamrą za uchem spiętą na balu w liceum dzięki włosom wziętą Sznur koralików kołyszących na biustach ze złotym oczkiem kolczyki błyskające delikatnie malowane różem usta raz podkreślone oczy rzęsy skrywające ( nie pytajcie skąd to wzięłam pamiętnik z nostalgią oglądnęłam)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 "... te tiule, te falbanki. Te minki-obiecanki..." Witaj!!! Ta urocza wyliczanka jest chyba przeznaczona dla "kobietek" - ale żem "Liryczny" - to pochłonąłem wiersz - całym sobą! Duży Plus za "radość istnienia! Marek
aluna Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku miło mi ,że poczytałeś , w tiule i falbanki się pozakręcałeś...,a ta "urocza wyliczanka" to nie dla"kobietek",to dla czytających! Radości istnienia ,życzę serdecznie! Ania
Waldemar Talar Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobnie Aniu jak Liryczny , więc się podpisuje bez powtórzenia pod jego kom. Na tym kończę ponieważ muszę jeszcze raz ucieszyć wzrok tym bajecznie kolorowym wierszem . pozd.równie kolorowo i ciepło
aluna Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobnie Aniu jak Liryczny , więc się podpisuje bez powtórzenia pod jego kom. Na tym kończę ponieważ muszę jeszcze raz ucieszyć wzrok tym bajecznie kolorowym wierszem . pozd.równie kolorowo i ciepło Waldku cieszy mnie ,bajecznie kolorowo! Miło ,że poczytałeś! Kolorowej ,ciepłej niedzieli ! Ania
Judyt Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Tak! Uroczy wiersz, świetnie ukazuje tą barwność na ulicach wiosnę, każda chce być piękna, J. serdecznie H(Aniu):)
aluna Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Judytko ,ze poczytałaś , i dziękuje za uroczy! Pozdrawiam ciepło! Ania
aluna Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kwiat najbardziej z wiosennych!
NOWA Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Bardzo kobieco, ale niejeden pan chętnie oko zawiesi. Pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja zawsze myślałam ,że kobietki konkurują z kobietkami o...! Ale jeżeli myślisz że zawiesi ....to wybór nie nacisk! Pozdrowionka!
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 fajnie, kochana kobietko, cieszę się, że masz radość życia :)) serdeczne pozdrowienia, Aniu - Krysia
aluna Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Krysiu , że zechciałaś poczytać...i za fajne! Uściski! Ania
Rekomendowane odpowiedzi