NOWA Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 na kanapie leży Dyzio i tak sobie marzy nudy takie, nic się nie chce może coś się zdarzy ale co się ma wydarzyć kiedy Dyzio leży zbija bąki, nic nie robi pilot w ręce dzierży skacze ciągle po kanałach z jednego na drugi to mu daje mówiąc szczerze coraz większe nudy wszyscy dziwią się Dyziowi że tak wiecznie leży w ten to sposób czas mu mija z rana do wieczerzy ruszże tyłek z tej kanapy nie bądź tak uparty życie ciągle ci ucieka to już nie są żarty zacznij robić coś do diaska zacznij żyć jak człowiek przecież jesteś jeszcze młody to życia nie koniec
Rihtik Stempelek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Choć wzorowany, ale udany, że aż plusnąć warto. Przypomniał mi poniższy wierszyk: wstaję rano jeść mi dano siedzę sobie nic nie robię ten rąbie choć stary ta dźwiga ciężary on czyta ona w lot chwyta ono pięknie pisze inne dziecko kołysze ta sprząta inna pierze każdy się do pracy bierze ja jeden będę próżniakiem o nie nie będę takim
NOWA Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nie wzorowany, tak się gdzieś w głowinie ułożył. Twój też fajny, dziękuję za pluszka i pozdrawiam serdecznie:)))
Robert Szymura Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 fajny:) tylko jak to czytam mam przed oczami "na tapczanie siedzi leń nic nie robi cały dzień" nie mówie że sie na tym wzorowałaś to tylko moje odczucie
NOWA Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, ale jesteś spostrzegawczy:) ja tego nie zauważyłam, poprawiłam ale nie wiem czy tak można. Dziękuję za czytanie. Pozdrawiam:)))
NOWA Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie też się tak kojarzy, ale nie wzorowałam się, tak mi się układa, mam inne podobne do wierszy Brzechwy, Tuwima i nie jest to wzorowanie, ani naśladownictwo. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie:)))
Baba_Izba Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Miły, dowcipny wiersz, nie ustrzegłaś się jednak w nim kilku niedociągnięć jak powtórzenia (życie, życie, żyć, życia), w trzecim wersie chyba winno być 'nudy', inwersja w ostatnim wersie razi. Zresztą nie będe wymieniała, dla przykładu wklejam Ci nieco poprawioną wersję, możesz z niej skorzystac z części lub w całości, jak uważasz. Mam nieco klopotu ze słowem 'ruszże' (w zdaniu: ruszże tyłek), wydaje mi się, że to się pisze razem, ale powinnaś to jeszcze sprawdzić, tak na wszelki wypadek, bo nie jestem do końca pewna. Może ktoś pomoże? na kanapie leży Dyzio i tak sobie marzy nudy takie nic się nie chce może coś się zdarzy ale co się ma wydarzyć kiedy Dyzio leży zbija bąki, nic nie robibo pilota dzierży skacze ciągle po kanałach z jednego na drugipowoduje mówiąc szczerze coraz więcej nudy wszyscy dziwią się Dyziowiże taki leniwy wciąż się byczy poleguje jakby nie był żywyruszże tyłek z tej kanapy nie bądź tak uparty życie ciągle ci ucieka to już nie są żarty zacznij robić coś do diaska zacznij żyć jak trzeba przecież jesteś jeszcze młodydarmozjadzie chleba Serdecznie pozdrawiam - baba
Waldemar Talar Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Uśmiech wywołał - a to znaczy że wiersz wart plusa . pozd. serd.
NOWA Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Babo, tym serdeczniej, że poświęciłaś mi swój cenny czas, aby wskazać błędy w moim wierszyku i pokazałaś jak poprawić. Chętnie korzystam z podpowiedzi i wszelkich rad. Troszeczkę już poprawiłam , ale tak do końca chyba nie będzie to wszystko, muszę jeszcze pomyśleć. Z ruszże masz rację, napisałam razem, ale gdy sprawdzałam w komputerze zmieniło mi na osobno. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie:)))
Oxyvia Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 No tak, wielu mamy takich Dyziów w różnym wieku. Chyba coraz więcej? No cóż, technika umożliwia wygodnictwo, więc ono się rozwija i panoszy - i nikt nic na to nie poradzi. Fajny wierszyk satyryczny. :-)
NOWA Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi Waldku, że zajrzałeś i uśmiech zostawiłeś. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję Oxi za wizyte i miłe słowa, a Dyziów nie brakuje masz rację. Pozdrawiam serdecznie:)))
Magda_Tara Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 te Dyzie takie malowniczo codzienne :)))) fajny wierszyk, wymalowałaś, Nowo, plusik! buziaki!
teresa943 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 fajna satyrka na współczesnych "Dyziów" cieplutko pozdrawiam :)) Krysia
maria_bard Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Przeczytałam. I nic. Pozdrawiam. E.
NOWA Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Madziu za miłe odwiedziny. Pozdrawiam:)))
NOWA Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu, że do mnie zajrzałaś i miłe słowo zostawiłaś. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szkoda, że nic Elu. Pozdrawiam serdecznie:)))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 już by Dzidzia wzięła tego Dyzia w obroty i zagoniła do roboty!:) pozdrawiam:))
NOWA Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, prawda, prawda wzięłaby Dyzia w obroty jak nic. Pozdrawiam z uśmiechem:)))
Rekomendowane odpowiedzi