Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod muszlą wilgotnych ust
znów pieką mnie słowa
Wykręcam mokrym wiatrem
włosy falujące
I biegnę stąpając
I szukam cichnąc
Bob Dylan podaje szeptem
Heaven
Na tacy wspomnien
Spokojem zatartym

Opublikowano

mogę szczerze?
pod muszlą wilgotnych ust?! jedyne i nieznikające nawet podczas czytania wiersza skojarzenie, jakie obudził we mnie ten zwrot to... muszla klozetowa. reszta jest zatem milczeniem :)

ech no piekące słowa ładne
ale już wykręcanie włosów nieładne, bo boli, skoro mokre
szukam cichnąc, jakieś dziwne, podobnie ze stapającym biegiem
Bob Dylan podaje = hmm podawać można rzecz, skojarzyło mi się z raperskim zapodawaniem

wspomnien= ń

Na tacy wspomnien
Spokojem zatartym = przepraszam ale nie rozumiem, co jest zatarte spokojem? taca? czy wspomnienia? jakieś to niewyraźne...

hmm nie przemawia do mnie

Serdecznie pozdrawiam
Natalia

Opublikowano

Droga Natalio,
pytanie o pozwolonie na szczerość- trochę nie na miejscu, w końcu o to tu w tym wszystkim chodzi, aby ktoś wyrażał swoje opinie, również te negatywne (poza tym lizodupstwo jest już dawno nie w modzie ;)

"wspomnien= ń" - myslę,że nie powinnaś była traktować tego jako poważne niedociągnięcie lingwistyczne , toż to tylko sprawa błahej kreseczki tudzież szybkiego pisania i rozmachu, ale skoro poruszyłaś już tą kwestię to nie gniewaj się i nie traktuj tego jako kontratak na Twoją osobą , ale "podobnie ze stapającym biegiem..."
a więc
stapającym=ą
stąpającym - żeby nie było wąąąątpliwości ;)

Dziękuję za komentarz i liczę na dalszą czynną działalność w stosunku do moich "wypociń".

Pozdrawiam gorąco !!

:)