Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jutro też będę samotna
sama
z tobą u boku
nieszczęśliwa
zaplątana we wspomnienia
związana przeszłością
czy
weszliśmy już na drogę bez powrotu
a może jeszcze wrócisz
może
z czułością spojrzysz mi w oczy
lekko dotkniesz mej dłoni
przytulisz
może....

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Corleone 11 Miło mi bardzo, cieszę się, że się spodobało:-) Pozdrawiam serdecznie!
    • @m1234 - mocno zadziwiły mnie Twoje słowa o ordynarnych porównaniach.  Przytoczę jedynie przykłady, obrazujące trafność - wegług mojej oceny - tych wyrazeń ..   Trzoda PRZEBYWAJĄC na ziemi, Pan Jezus Chrystus dał się poznać jako „dobry pasterz”. Jego „owcami” byli ci, którzy słuchali jego głosu i podążali za nim. Oświadczył, że poświęca za nich swe życie (Ewangelia wg. Jana 10:1-15). Tym samym Chrystus Jezus swoich naśladowców zebranych w zbór przyrównał do owiec w trzodzie. W Ewangelii według Łukasza 12:32 przytoczone są słowa Jezusa o „małej trzódce”, która miała otrzymać Królestwo, a w Ewangelii według Jana 10:16 czytamy o „innych owcach” albo „drugich owcach” (Gd); te również miały słuchać jego głosu i wejść w skład jednej owczarni, której pasterzem miał być sam Jezus Chrystus.   "Ciemny lud" - tak nestor pisowskiej propagandy Jacek Kurski 14 października 2005 r. wypowiadał się o wyborcach PiS w odpowiedzi na pytanie - "Dlaczego w ogóle zacząłeś z tym dziadkiem Tuska?”. Kurski na to, że: „To lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud to kupi”.   Zatem ja w powyższym tekście nikogo nie zamierzałem obrażać, jeno przywołałem wcześniejsze określenia - wierząc w to - że czytelnik będzie umiał je prawidłowo odczytać.  Pozdrawiam ..
    • @Kwiatuszek    "Leśna biel", jak czytam, to z jeden z pomysłów, które Tobie "(...) pod czapką się tłoczą (...)" Dobrze urzeczywistnionych pomysłów

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

.     Pozdrawiam serdecznie.
    • "Właściwym celem książek jest zmusić umysł, żeby myślał po swojemu" - powiedział niegdyś Cecil Morley. Z tego - jak wielką siłę oddziaływania na społeczeństwo mają książki - zaczęto zdawać sobie sprawę niedługo po wynalezieniu przez Johannesa Gutenberga maszyny drukarskiej. W historii literatury nie brakowało książek, które spotkały się z ostrą reakcją tak ze strony władz - jak i czytelników. Dzieła takie: jak "O pochodzeniu gatunków" - Karola Darwina, "Paragraf 22" - Josepha Hellera i "Druga płeć" - Simone de Beauvoir do dziś są przedmiotem wielu zażartych dyskusji.   Aleksandra Borodziuk 
    • @Kwiatuszek    Ładnie: iście bajkowo. I interesująco. Zwraca uwagę ostatnia linijka czwartej zwrotki: "wszak dziś jest świętem".     Pozdrawiam serdecznie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...