Anna_Myszkin Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 drażniły go głosy spoza plazmy zwyczajną antykadencją między marsami nie był zły chyba że "dewolsi"* spaprali gdy wychodziłam bokiem skurczona do artefaktu zmieniał zamek w wehikuł z pilotem popijał winem wolność gmerania w kanałach dziś mówi że chciałam go zabić słowami mam milion na swoją obronę bez celu oszczędzanych * New Jersey Devils - amerykański klub hokejowy
Oxyvia Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Widzę tu taki obrazek: mąż siedzi przed telewizprem i ogląda mecze (nie tylko), a żona jest mu doskonale obojętna, byle mu nie przeszkadzała. Mąż nie wykazuje absolutnei żadnych uczuć, chyba że jego faworyt przegrywa mecz. W końcu dochodzi do rozwodu (rozstania). Oczywiście mąż oskarża żonę - twierdzi, że ona chciała go "zabić" słowami, kiedy zapewne w końcu nie wytrzymała i mu "wygarnęła", co czuje. A ona i tak nie wyrzuciła z siebie wszystkiego, całej goryczy, i ma jeszcze wiele słów w zapasie. Podoba mi się wiersz, bo jest dla mnie zrozumiały i napisany w taki sposób, że mnie porusza, uruchamia moją wyobraźnię oraz współczucie dla Peelki. Zapluszam. :-)
maria_bard Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Wiersz jak na mnie szyty :). Myszkino - trafiłaś. Taka "walkę" lubię. Wybrałaś piękny oręż do niej. I jest więcej niż milion! "gdy wychodziłam bokiem skurczona do artefaktu" ^^^^^^^ perełka Miłych świąt. Uściski. Elka.
Anna_Para Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 No tak: "meczyk-sreczyk"! Skąd ja to znam. I jeszcze kilka słówek z tego wiersza:) Cieplutko plusk, Myszkino! Para:)
Baba_Izba Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Dołączam do Was Dziewczyny, z uznaniem o wierszu, serdeczności Świąteczne - baba
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Cholernie nie podoba mi się TYTUŁ!!! ... ,bo to wcale nie jest typowe:) Wiersz bardzo zgrabnie poprowadzony i taki rodzaj narracji - przekazu lubię. A tak zupełnie "dodatkowo": amerykańska liga jest do bani ,polska do luftu ,niemiecka - to niech się Niemcy martwią ,itd. I żeby być zupełnie obiektywnym ,to mam nadzieję ,że nie jesteś fanką seriali:) Plazmy są przereklamowane.pozdr gorąco
Magda_Tara Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 podoba się Myszkino, choć gorzko jak diabli! buziaki świąteczne. :*
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Oxyvio, za rozczytanie i współodczuwanie z Peelką. Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niedobrze, że znasz, Anno, ale dobrze, że tu byłaś - dziękuję. Pozdrawiam, ciągle świątecznie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi bardzo, Izo. Pozdrawiam, również odświętnie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tytuł miał wywołać taką reakcję, zwłaszcza u męskiej części czytelników - trochę przekornie go wybrałam. Nie znam się ani na hokeju, ani na telewizorach. Niestety, muszę się przyznać do oglądania dwóch polskich seriali ;( Cieszę się z pochwał i pozdrawiam świątecznie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piguła trochę gorzkawa i nieświąteczna - to fakt. Chociaż... można się doszukiwać w końcu starego początku nowego ;) Pozdrawiam, Magu, świątecznie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Spółko, i pozdrawiam, odświętnie :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 puenta jest jak trzecia decydująca tercja ;-) Dobry wiersz , myślę , że tylko tych NJD trochę inaczej określić bądź potraktować synonimem . Pozdrawiam , C :-)
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za zaglądkę świąteczną, Czarku. Co do "Diabłów", to pewnie tacy zostaną. Winna to jestem Polonii amerykańskiej ;) Pozdrawiam :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A ja właśnie najbardziej podziwiam ten koniec. Jest jedynym optymistycznym akcentem w tym słodko-gorzkim wierszu. Te wszystkie niewypowiedziane i zaciśnięte w gardle słowa możesz przecież jeszcze wypowiedzieć. Do kogoś innego. Takie wypowiedzenie to całkiem dobry początek czegos całkiem nowego. Pozdrawiam ciepło Lilka
marek_miros Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 No. Nazbierało Ci się. Wiersz jest jaK tama, która trzyma całe jezioro łez. Piękny. Ale idzie wiosna. Myszko uszy do góry. W życiu trzeba wychodzić sobie naprzeciw. Nie myślałaś żeby zostać czirliderką ? ;) ;) ;).
Dyziek_ka Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Wiersz dobry, zsysający myśli,,,,idea zła w zamyśle, bo werbalizacja uczuć winna być przedstawiona obiektowi po wyrwaniu pilota z ręki. Może też czeka na odrobinę zainteresowania i walkę o siebie choćby z pilotem Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi