Anna_Para Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 powiedz, że tak, jak się kocha dziecko, które przyszło właśnie na świat, jak cień markizy w upalny dzień, sztorm na Bałtyku, pierwszą komunię piersi w twoich ustach. bałwochwalczy kształt krokusów na trawnikach miasta, dźwigniętych z pośpiechu spraw między muszeniem a pragnieniem. przygarnij mnie po prostu. pamiętaj. jesteś we mnie jak krokusy w nabrzeżach Odry. Dla Kaliope X 26.03.12.
Kaliope_X. Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Anno jestem zaszczycona! Wiersz jest piękny. Taki - Twój! Wzruszyłaś... In-humility, Kinga.
Rihtik Stempelek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 ...a ja nie mam nawet jak kropki nad i postawić, więc jedynie plusnę wiosennie, bo mnie tez miło, że piszesz i publikujesz. :)
Anna_Para Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Kaliope, wiesz, że wiersz by nie powstał, gdybyśmy nie przegadały nocy:) Dziękuję. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Stempelku, bardzo mi bardzo. Wdzięcznie dziękuję, Para:)
Rihtik Stempelek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 tak jak się kocha noworodka a cień w upalny dzień przeżycia z dzieciństwa pierwszy spazm miłosny kwiaty w objęciach wiosny pragnienia i muszenia bez wymuszenia po prostu po ludzku mówię i piszę to samo
Anna_Para Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Pięknie się rozpisałeś, Stempelku. Jeszcze raz - dzięki:) Para:)
Rihtik Stempelek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Dzieląc się wzruszeniem niedościgłej strofy: Groszku pachnącego przyniosłeś mi w dłoni dałeś groszek dłoni nie chciałeś już dać... Stoi tu na biurku i milczy jak płomień zmusza do milczenia tak jak ty twój kwiat... Niebieskie płomienie o zimnym kolorze spalają najprędzej niech spalą na proch A ze mną myśl gorzką żem dłużna ci może choć dałeś kwiat groszku a ja ci łez groch... Takaś mała a łzy takie ogromne Takaś mała a łzy takie ogromne akaś mała a łzy takie ogromne Takaś mała a łzy takie ogromne Stoisz mi w oku jak łzy... Andrzej Trzebiński http://www.youtube.com/watch?v=3sLyftMUgr8&feature=related ...i w podzięce.
Anna_Para Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Tak, to przepiękny wiersz i Magda Umer pięknie go śpiewa. Jeszcze raz dziękuję, Stempelku, Para:)
Kaliope_X. Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Za wymianę myśli nocną porą, za cenną lekcję, za to, że piszesz po prostu - to ja powinnam dziękować, Anno. I kropka! :-)
Anna_Para Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Kaliope, jeszcze raz - serdeczności. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Szarobury: Nie podoba Ci się;(((((((((((((((( Ale dzięki, że zajrzałeś do mnie. Cieplutko, Para:)
szarobury Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chodzi o to czy podoba się czy nie zupełnie o co innego chodzi pozdrawiam ciepło[color=blue]szaro[/color]bury [color=red] :) [/color]
Anna_Para Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 No i się wydało: Ty jesteś niebiesko-czarno-czerwony!!!! Buziaki, cieplutko, Para:)
szarobury Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za buziaki, chyba bardziej je wolę niż szarlotkę :) a tekst szkoda, że dla innej kobiety, a nie dla mnie cóż nic co ludzkie nie jest mi obce, a Leda jest dziedzictwem ludzkości
Anna_Para Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Szarobury: natura jest naturą. Mówi się "trudno". Dziękuję uprzejmie, pozdrawiam, Para:)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Zawsze Twoje czytam ale nie wiem co mam napisać. Trochę za bardzo babski dla mnie - ale fajny Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mirku. babski, bo ja po babsku:) Cieplutkie dzięki, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi