Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem że nie lubisz kiedy grzeszę robię to doskonale
przedzieram się do ciebie przez setki spraw omijam kolejkę

nie umiem już poruszać słowem jedyna forma kontaktu
by zupełnie nie zapomnieć że kiedyś znaczyliśmy dla siebie wiele

nie martw się upadki mam wyćwiczone jak ojcze nasz
wciąż pamiętam wśród cichych dni mówię do ciebie
drobnymi krokami które stawiam mimo woli

może straciłeś już cierpliwość i nie znajdujesz miejsca
w którym mógłbyś zaistnieć nie wiadomo czyja to wina
pewnie nieprawidłowości meteorologicznych

zacznę pisać do ciebie listy by podtrzymać rozmowę
po tym jak odebrałeś mi głos

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Trollformel   Fajnie grasz temperaturą - dosłownie i metaforycznie. Tu są obrazy i emocje osoby, która balansuje między odrętwieniem a pragnieniem ciepła.
    • Dziś czekam, aż przyjedziesz i zostawisz krwawy ślad   twoje sny to podróż przez noc z tajemnicą   i ten system totalitarny który może być dobry gdy rządzą odpowiedni ludzie   czasem myślę, że nikt nie jest dobry   jedno wiem na pewno jeśli nie pójdę drogą w dobrym kierunku znajdę się w piekle.  
    • @Benjamin Artur   Piękny, wielowarstwowy utwór. Połączenie ojcowskich rad z imionami siedmiu dam z "Dekameronu" Boccaccia to bardzo oryginalny pomysł! Lauretta, Fiammetta czy Pampinea stają się tu nie tylko postaciami, ale drogowskazami i uosobieniem życiowych mądrości. Bardzo erudycyjny, a przy tym niezwykle poruszający wiersz.  Świetny! 
    • być sobą czy udawać że się nim nie jest cholera wie co jest racją   być sobą czy głupa palić myśląc że i tak to nie ma sensu   być sobą czy się żalić że świat i tak jest do dupy   być sobą czy nie to jest pytanie które męczy jest trudne   być sobą czy się dziwić czemu życie nie zawsze na tak
    • Link do piosenki:     Uciekam z poezji, na ferie się wybieram Na tęsknotę za słowem uczucia zabieram Gorzkimi łzami będę płakał, będę milczał Bezsens cyfr porządkował, liczby obliczał   Uciekam w świat ładu, porządku, próżności Do krainy bez wspomnień, natchnienia, miłości Do znudzenia swoją pamięć będę ćwiczył Dopóki nie zapomnę com wykonał, obliczył   Bo wrócę w poezję, wrócę w baśnie, bajki Wrócę w błękity, w kwiaty: niezapominajki Wrócę w rym trafny, w rytm, w melodię Wrócę zanim: odszedłem – moje serce powie   To prawda, że odchodzę, to prawda, że tęsknię Lecz szereg cyfr jak topór marzenie zetnie I tak samą poezją brudnej duszy nie umyję Może nakarmię serce  – lecz nie po to żyję   Nie tylko serce spragnione krwi i spełnienia Żołądek jak ja słów – pragnie jedzenia Więc dla poezji i wierszy – marnych może Pieniądz co nieco zmieni i żyć pomoże   Bo wrócę w poezję, wrócę w baśnie, bajki Wrócę w błękity, w kwiaty: niezapominajki Wrócę w rym trafny, w rytm, w melodię Wrócę zanim: odszedłem – moje serce powie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...