Oxyvia Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Bardzo dziękuję, miły Stempelku. :-)))
Rihtik Stempelek Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Co wynika z wykonywania rozkazów przez podmioty twojego wiersza, istniejące w rzeczywistości od wieków, spróbowałem ukazać w moim utworze, którego link zamieszczam, na wypadek, gdybyś zechciała... Pozwolisz, że jak należy będę wykorzystywał twój? Czekam kolejnych twoich zmądrzających wierszy... http://www.poezja.org/index.php?a=u&k=60&pokaz2=131839#1016960
Oxyvia Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Rihtiku, odpisałam Ci na Warsztacie. :-)
Roklin Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczony utwór znajduje się w tym temacie: http://www.poezja.org/wiersz,1,132012.html Nie ukrywam, miło poznać punkt widzenia poetyckiego z punktu... powiedzmy bardziej doświadczonej osoby (a ja mam od niedawna trzeci krzyżyk na karku). W moim wieku inaczej patrzy się na te sprawy. Pozdrawiam :)
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 powierzchowność w ujęciu tematu żenująca; żołnierz wcale nie musi wiedzieć, czy jest 'w oddziałach zła i złości" - żołnierz wykonuje rozkazy i czyni swoją w związku z tym powinność; nie jest wcale tak łatwo określić, który żołnierz służy "złu" - to zawsze się odnosi do tych, co wydają rozkazy, polityków, generałów i pułkowników.... dlatego szarpanie tym wierszem żołnierza uważam za miałkie i prymitywne, a może po prostu bezmyślne; jak to mówią połety? byle do rymu... J.S
Oxyvia Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przecież właśnie o tym jest mój wiersz. Nie zrozumiałeś? To przeczytaj jeszcze raz. Poza tym generał to też żołnierz.
Rekomendowane odpowiedzi