Cami Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Napisać wiersz tak bardzo chciałbym kawową nocą świtem pobladłym w małej werandzie abażura blasku starej przystani wilgotnym piasku Wiersz o zapachu byłby orzechów spełnionych pragnień minionych grzechów świeżego mleka słodkości miodu szczypty zazdrości jękach zawodu A szumem fal rozbrzmiewałby cały błądził samotnie zbierał pochwały cofał nurt wody łagodnie oddawał to raz przygasał to znów się stawał Kolorem tęczy byłby zdobiony rzadko zwycięski często raniony motylim pięknem bujnością kwiatów niezbyt przyziemny raczej z zaświatów Lepiony z gliny nie napisany potrzebujący lecz nie kochany ulotny myślom trwały w materii bystry uważny bez kokieterii Smak jego zaś byłby piernika raz altruisty raz samotnika słodki i kruchy sowicie nadziany wymagający niezrozumiany Dusza wrażliwa pocerowana z wierzchu solidny a wewnątrz rana na wpół śmiertelny reinkarnowany onieśmielony lecz powołany Kształt jego byłby podobny orbicie przeklina los lecz kocha życie wiruje wkoło nieodgadniony taki wiersz o nim byłby stworzony
Agnieszka K Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Nie bardzo potrafię zinterpretować, ale wiersz jest ładny;-) Liczne porównania uruchamiają szare komórki i przenoszą w " zapach orzechów" , " kolor tęczy" , " bujność kwiatów", "bystrość bez kokieterii" i próbują kochać życie wciąż je porównując z pięknem ;-) Pozdrawiam
Roklin Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Bardzo ładny wiersz. Peel musiał mieć ciekawe przeżycia... które zostały opisane bardzo barwnie, plastycznie. Ogromnie podobają mi się określenia "często raniony motylim pięknem bujnością kwiatów" czy w ogóle cała druga zwrotka. Zaprawdę, śliczny wiersz. Cieplutko pozdrawiam, Roklin :)
Cami Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Witam :-) bardzo dziękuję, cieszy mnie, że się podoba ... starałem sie :-) bo to krótki opis mojego 33 letniego życia :-) Pozdrawiam !
Cami Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Bardzo dziekuję za pochlebną wypowiedź :-) sprawiła mi dużą radość :-) Otóż to taki mój rachunek sumienia w wieku Chrystusowym :-) Również serdecznie pozdrawiam, ciepło :-)
maria_bard Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 ...poczekaj, przeczytam dokładnie, a to zajmie trochę czasu niecierpliwemu czytelnikowi :))) potem. E
Emmka_Szlajfka Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 najpierw odrzuciło mnie z powodu nadmiaru treści , przekazu, ale cierpliwie dobrnęłam do końca i sam koncept niezły, samonapędzający jak lokomotywa, ale niestety kompletnie zatracony rytm i średniówka. jedynie piata zwrotka prawidłowo skonstruowana, mógłby być, gdyby go poprawić, pozdrawiam:))
La_Fée_Verte Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 To ja poproszę kawy i piernika :D Piękny wiersz.
Cami Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Z cukrem czy bez :-) uprzejmie służę :-) Dziękuję, naprawdę mi miło ... to dla mnie wiersz szczególny, bo o mnie samym ... Pogody ducha i samych słodkości :-)
Rekomendowane odpowiedzi