Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym Nie, no fajnie - jakie długaśne zdania, jakby Cię ktoś nakręcił - to cały Ty.  Taki wiesz, dawny budzik, co to z tyłu miał taki wihajsterek do nakręcania.  A jak już nadejszła (nie nadeszła) godzina, on się odkręcał i długo dzwonił. no wypisz wymaluj Twój wiersz.  Aaa, moja babcia wstawiała go jeszcze do głębokiego talerza i dokładała łyżeczki czy co tam miała, żeby było głośno. No mówię Ci, jak to słyszałam, to można było wyskoczyć nie tylko z łóżka, ale i ze skóry.  :)  
    • @Jacek_Suchowicz tylko we dwoje:))
    • @Marek.zak1 Dzięki Marek, u mnie masz jak w banku, że będę polecał Twoje książki, bo mega są, choć znam zaledwie 2 z 7 zdaje się :) @Migrena Bardzo dziękuję za porównanie :)) Też bardzo lubię akurat Stachurę. Coś w rodzaju kłopotu poetyckiego Stachury polegało na tym, że kobiety widziały w Nim poetę, a nie męża, czy kochanka :)) Nie ukrywam, że w tym zakresie nieco go przypominam. Natomiast trzeba powiedzieć, że ogólnie to lata świetlne różnicy, ale Bardzo Ci dziękuję Rusłan, bo ja również lubię Twoje pisanie. Widzę w nim z kolei bardzo oryginalną silną emocjonalność. Coś jakby wybuchowego. Coś namacalnego i do wyobrażenia. Coś czasem jakby z pogranicza krańców emocji :))
    • @Alicja_Wysocka zgadzam się z Tobą.  Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Leszczym   ciekawie to napisałeś. Opowiadanie fajne jest.   Ale piszę swój komentarz bo Twój styl......widać, że piszę to poeta !   To co teraz napiszę to jest komplement. Był już ktoś kto pisał jak Ty.   To Edward Stachura. Ta sama wrażliwość. Budowa zdań. Duchowe i jezykowe podobieństwo. Językowa płynność i refleksyjność.     Są oczywiscie różnice. Ty jesteś ironiczny. Stachura był zawsze " na serio".   Nie znam Twoich tekstów prozatorskich a jestem ich ciekaw.   Konkluzja. Twoja proza jest świetna. Zrobiłeś na mnie wrażenie !!!!    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...