Jacek_P. Opublikowano 29 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Przez ziemi szmat nieobiecanej idziesz aleją zapomnianych, a zbieżna perspektywa losu woła bez głosu. Deszcz pluszcze, bluszcze w nim się płożą łagodnie, zgodnie z wolą Bożą kryją welonem z serc uszytym cień szarej płyty. W modlitwę kropel zasłuchany śnisz karawanów karawany z nadzieją, że nie spłyniesz jeszcze z jesiennym deszczem. (Tak bardziej aktualnie) Jak by ktoś nie wiedział, Rakowice, to krakowski odpowiednik warszawskich Powązek.
Michał_Zawadowski Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Podpowiedź bardzo się przydała, bo Powązki znam, ale Rakowic niestety nie. Widać, że Autor bardzo chciał, kombinował itd., zwłaszcza w wersie: "Deszcz pluszcze, bluszcze w nim się płożą", ale tak naprawdę podoba mi się tylko ostatnia zwrotka. Pozdrawiam Michał Zawadowski
Lenu Kezo Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Nie bedę wylewna - podoba mi się, pozdrawiam.
Luthien_Alcarin Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 daje +.... choc momentami przeszkadzają mi rymy-ale ja już odnosnie rymów zawsze taka jestem, ze mi coś nie pasuje Pozdrawiam Agata
Jacek_P. Opublikowano 31 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Tym większy sukces i radość z plusa! A swoją drogą, ciekaw jestem w którym miejscu Ci zgrzyta. Dzięki wielkie za czytanie i uznanie. Pozdrawiam listopadowo, a-liści pogodnie. Jacek
Jacek_P. Opublikowano 31 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Autor, on na ogół chce i kombinuje. Cytowany przez Ciebie wers, w moim odczuciu powinien choć trochę rozładowywać ponurość tematu i mglisto-dżdżysty klimat, właśnie dzięki tej grze słów. Przykro, jeżeli w Twoim przypadku to się nie udało. Trudno. Cieszę się, że choć ostatnia zwrotka. A Lenu Kezo (choć nie wylewnie), jednak się podoba! Dzięki Lenu! Pozdrawiam Was Oboje :) Jacek
PiątaPoraRoku Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 trafia.. prosto w głab serca, moim zdaniem świetny, z niesamowitym klimatem.. świetny...
Rekomendowane odpowiedzi