NOWA Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 A przez igłę przeszła nitka oj, nie była w tym zbyt szybka kilka razy próbowała nim jej w ucho wcelowała kiedy wyszła z drugiej strony każdy jakiś był zdziwiony no, bo śmiesznie to wygląda nitka wisi głową do dna jednak długo nie wisiała igła w tany ją porwała prowadziła nitkę pięknie oj, niejedna inna jęknie też by chętnie tańcowała gdyby igła ją wybrała a naparstek tylko stęknął gdyby tańczyć chciała ze mną to rozumiem doskonale, lecz by z babą w tańcu szaleć? pomyślały nad tym nitki rzeczywiście taniec brzydki lecz gdy suknię zobaczyły uśmiechnęły im się miny bo nieważne kto z kim tańczy ważne jest to, co wytańczy
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Przedłużeniem tańca bywa babra-bara i na białym łożu złożona ofiara a kto bez umiaru i w pościeli tańczy to nim minie roczek swój przychówek niańczy. Pozdrawiam HJ
NOWA Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uwielbiam ludzi z poczuciem humoru, a Tobie Henryku nigdy go nie brakuje. Pozdrawiam cieplutko:)))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uwielbiam ludzi z poczuciem humoru, a Tobie Henryku nigdy go nie brakuje. Pozdrawiam cieplutko:))) Smutek zostawiam za sobą w tyle by go stuknęli kijem jak bile i niech się wtoczy w łozy odmęty i niech tam sczeźnie dupek przeklęty. Pozdrawiam HJ
NOWA Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Henryku jesteś niemożliwy, udał Ci się ten dupek przeklęty. Uśmiechy ślę, bo jeszcze się śmieję:)))))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To co podłe i niedobre odrzucamy precz z odrażą bo to dupek jest przeklęty zwany także i zarazą. Jakże często słychać zwroty - ty zarazo, ty przebrzydła bo i powód jest ku temu gdyż ktoś kogoś chciał bez mydła pozdrawiam:))))) HJ
Oxyvia Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Nowa, byłam i czytałam. Fajny, zabawny wierszyk, niechybnie inspirowany wierszem Brzechwy "Tańcowała igła z nitką". Pozdrawiam. :)
NOWA Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To co podłe i niedobre odrzucamy precz z odrażą bo to dupek jest przeklęty zwany także i zarazą. Jakże często słychać zwroty - ty zarazo, ty przebrzydła bo i powód jest ku temu gdyż ktoś kogoś chciał bez mydła pozdrawiam:))))) HJ Że też Ci się tak od ręki układa i to ciągle z humorem. Pozdrawiam:)))
NOWA Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxi, raczej się nie inspiruję, samo się układa o czym tylko chce, ja tylko zapisuję. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxi za odwiedziny, nie inspiruję się, samo się układa o czym tylko chce, ja tylko zapisuję. Pozdrawiam serdecznie:)))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To co podłe i niedobre odrzucamy precz z odrażą bo to dupek jest przeklęty zwany także i zarazą. Jakże często słychać zwroty - ty zarazo, ty przebrzydła bo i powód jest ku temu gdyż ktoś kogoś chciał bez mydła pozdrawiam:))))) HJ Że też Ci się tak od ręki układa i to ciągle z humorem. Pozdrawiam:))) Dwoje grywa w karty w totolotka trzeci ktoś dobiera rymy i z nich wierszyk kleci. Inny na grzebieniu gra dla satysfakcji ja rymuję prosto lecz bez komplikacji. Pozdrawiam:))) HJ
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 igła z nitką? to już było, przecież mi się nie przyśniło. w Brzechwy wierszu tańcowały, aż uszyły fartuch cały. było, było, ale co tam, jeśli najdzie Cię ochota pisz od nowa starą bajkę, czytelnika zawsze znajdziesz. efekt jednak jest tu nowy. zamierzony? nie dam głowy. bo choć wierszyk bajką gwarzy, to, choroba, się się kojarzy. celowanie, przeciąganie, wielokrotne próbowanie, no i wcale już nie dziwi, że na koniec coś tam wisi. i uwagi rzecz tu godna, wisi sobie głową! do dna. no a taniec? nie trza studiów, wszyscy wiedzą, że preludium. a że potem? cóż to szkodzi, dziś wywrócą wszystko młodzi. co więc było prapoczątkiem, dzisiaj jest kończącym wątkiem. jedno mi się nie podoba, morał to jest antymorał. nie ukrywam, moim zdaniem, bardzo ważne z kim jest taniec. co wyjść miało, a co wyszło, to zupełnie insza inszość. ja tak wierszyk odebrałem, jak umiałem, napisałem :) ************************************* i na koniec lakoniczna rzecz zupełne już techniczna. jaka tego jest przyczyna, że od 'Raz" się nie zaczyna? no, już kończę to pisanie, zdrówka życzę i się kłaniam.
NOWA Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To co podłe i niedobre odrzucamy precz z odrażą bo to dupek jest przeklęty zwany także i zarazą. Jakże często słychać zwroty - ty zarazo, ty przebrzydła bo i powód jest ku temu gdyż ktoś kogoś chciał bez mydła pozdrawiam:))))) HJ Że też Ci się tak od ręki układa i to ciągle z humorem. Pozdrawiam:))) Dwoje grywa w karty w totolotka trzeci ktoś dobiera rymy i z nich wierszyk kleci. Inny na grzebieniu gra dla satysfakcji ja rymuję prosto lecz bez komplikacji. Pozdrawiam:))) HJ Tak Henryku drogi w tym masz dużo racji żeby robić w życiu coś dla satysfakcji Pozdrawiam i wiele uśmiechów ślę :)))
Oxyvia Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxi za odwiedziny, nie inspiruję się, samo się układa o czym tylko chce, ja tylko zapisuję. Pozdrawiam serdecznie:))) E tam, samo! Sama to się tylko twarz rozwiera przy ziewaniu! ;-) Już ja wiem, ile pracy trza do napisania porządnego kawałka tekstu! A inspiracje mogą być świadome lub nieuświadomione. Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów. :)
NOWA Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie wyszło mój kochany talent masz Ty niesłychany wszak jednego mi tu szkoda że Ci coś się nie podoba Dziekuję i moc uśmiechów ślę :))) A i dodam, że morał taki się ułożył, ja zaś myślę, że nie chodzi o to - kto z kim coś wytańczy, tylko co sam w życiu wytańczy.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Lubię takie z domieszką humoru-:) Wymyka się nitka igle nie chce przeleźć przez jej ucho ma wciąż takie głupie figle, przełazić nie chce na sucho. Więc cierpliwie znów ja ślini by przez ucho wyleźć chciała w okularach gospodyni, bluzkę będzie cerowała. Z serdecznym pozdrowieniem-:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 i kolejna fajna historia, aż zachciało mi się tańczyć, no niekoniecznie z igłą, ale tak wesoło, bez celu... , a puenta fajna, efekt wyborów, działań - ważny, plusikuję, pozdrawiam:))
NOWA Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxi za odwiedziny, nie inspiruję się, samo się układa o czym tylko chce, ja tylko zapisuję. Pozdrawiam serdecznie:))) E tam, samo! Sama to się tylko twarz rozwiera przy ziewaniu! ;-) Już ja wiem, ile pracy trza do napisania porządnego kawałka tekstu! A inspiracje mogą być świadome lub nieuświadomione. Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów. :) Do napisania porządnego kawałka, to może i trza dużo pracy i czasu, ale do moich bzdurek tylko tyle czasu i trudu ile zajmuje zapisanie ;))) Pozdrawiam milutko:)))
NOWA Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja lubię komentarze z domieszką humoru. Dziekuję i pozdrawiam cieplutko:)))
NOWA Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Cię gościć Emm, już myślałam, że gdzieś zaginęłaś w akcji ;))) Dziekuję za miłe słowa. Pozdrawiam serdecznie:)))
Rekomendowane odpowiedzi