Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 29 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Notatki notatek notatki Kreślę swe życie wiernie kreślę Notatek notatek notatki Życie wczorajsze odstąpię przekreślę Notka notatką notek Widzisz oschłe rysy mej twarzy Z notek notatek notatków odczytam grymasy Twych spojrzeń skojarzeń... Notatkom notateczkom Nie w smak nigdy Niepisanie Jesienny zmruż oczu Jednostajne Powolne Spadanie Z notek noteczków Wiersze kałuż na wzgórzu Wieczerza wczesnych wieczorów z odrobiną chmurnego różu... Z notatkami wersów sennie spoglądam na odlistne cmentarze Pełznie szelest słów w nagich, zmarzniętych lamp gwarze...
tenere Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 wszystko pieknie, Panie Krzysztofie tylko po co rymy? niech Pan nie szuka ich na sile, wystarczajacym 'budulcem' sa u pana neologizmy, jest i instrumentacja gloskowa. dobra. dobra. rymy - tym razem, w tym klimacie - nie trzeba, to banalizuje nieco. ale czekalam na Pana nowe wiersze bo gdzies kiedys juz cos czytalam. zmiana jest. tylko jeszcze nie wiem, czy progres. Pan wysechl z romantyzmu. czy sie myle? pozdrawiam jesiennie. tenere
Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 29 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 czy "wyschłem" z romantyzmu? obawiam się, że nie...:) to tylko aktualna pora roku. zmarł romatyk, narodził się melancholik. tymczasowo...;)
tenere Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 a na scianie stosownie Pan uwiecznil? d.o.m. romantyk hic natus est melancholik pozdrawiam zgodnie z pora roku
Michał_Zawadowski Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 lubię zabawę słowami i właśnie to odczytałem w tym utworze. jednak wolę słuchać gry słów w muzyce, a nie w poezji. brakuje mi sensu, przesłania. pozdrawiam Michał Zawadowski P.S. jak rzadko w poezja.org nie raziły mnie rymy (nieco banalne, ale miłe dla ucha). myślę, że ma Pan potencjał, tylko trzeba go wykorzystać.
czarna Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 bardzo melodyjnie się czyta...mogłabym to sobie zanucić... podoba się , pozdrawiam
Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 30 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Dzięki za opinie i uwagi, pozdrawiam kk.
Witold Marek Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Strofy-gałązki (i takaż treść - podoba mi się, a rymy faktycznie może by odpiąć, choć nie drażnią, są tylko jakby nadmiarem, stokrotkami na klonie. Pozdrawiam.
Black Field Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 W mojej skromnej opinii rymy zlewaja sie zrecznie w zgrabna calosc z ogolna postacia wiersza. i jesli przez caly utwor czytelnik mysli ze odgadl juz wszystko, ostatnia zwrotka bardzo go zaskakuje...pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi