Piotr Kuśmirek Opublikowano 29 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 ta zima będzie miała imię mężczyzny i pomarszczoną twarz skutych lodem winnic. teraz jeszcze wygląda niewinnie, drażni cię tylko zapowiadając się w ustach szczupłej brunetki o nieostrych rysach, w żakiecie koloru wysuszonej trawy. dzisiaj mowa jest o tym, żeby unikać skutków, a ty nadal śpisz przy otwartych oknach i zdarza ci się mówić przez sen, przez przypadek, choć nawet nie ustały deszcze. mnie nie powinno tutaj być. wciąż zapominam o przesadzaniu roślin: pamięć jest wypadkową zgubionych przedmiotów, krzywą lotu monety wrzucanej do wody. dlatego znam ryby. dlatego potrafię wychodzić ciszej niż przyszedłem i nie zostawiać śladów. w wodzie nie ma śladów. w wodzie są rośliny bez korzeni i drzewa bez liści.
Anastazja.P Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 brzmi jak sen, taki bez spójności...coś wyciągnęłabym, jakby tak ten amok poukładać, narazie stram się strawić szukając odpowiedzi. Ana.
Bartosz_Cybula Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 tracę wątek podczas czytania tego wiersza ogólnie mogę powiedzieć, że w jakimś stopniu, pod jakimś względem podoba mi się lecz nie potrafię powiedzieć co tak naprawdę skupiło (zwróciło) moją uwagę Pozdrawiam
guzik Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 bardzo ładny nastrojowy jesienny klimat mimo że smutny temat w ostattnim wersie "rośliny bez korzeni i drzewa bez liści." bardziej mi pasuje "rośliny bez korzeni i liście bez drzew" a nawet można dołożyć " rośliny bez korzeni liście bez drzew i monety bez toru" jak w przepastnych zapomnieniach naszej pamięci pozdrawiam
Dotyk Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Fantastyczny wiersz Piotr. Stanowczo za mało Twoich tekstów (wszędzie). Można powiedzieć, ze mam z tego powodu anemię poetycką :)) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi