Pan_Biały Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 kiełkuje w ciszy płuc echo dnia przychodzi o głodzie kot o imieniunędza owinięta wstążką krzyku robisz błagalny warkocz z palców i pakujesz moje nic w kieszeń jak z łona wychodzę bezbronny o pępowinę
maria_bard Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Czy to znaczy, że masz smuteczek, kiedy żona zabiera Ci zaskórniaki po wypłacie? :))) (to ta pępowina, co łączy trochę ze źródłem!) Ale - żarty na bok. Chyba jednak chodziło o poważną sprawę - że kasy wciąż mało i rodzi to poczucie winy. Wybrałam sobie obie wersje zależnie od nastroju :). Jest trzecia wersja, najbardziej dramatyczna - to szpital i lekarka, która bierze "kopertę". Wiersz jest jak dla mnie na zamówienie - krótko, nie ma gadania. Emocje za to większe niż po epopejach tu czytanych :). Pozdrowienia.
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 zrezygnowałbym z kursywy bo jest bardzo dobrze i wyraziście bez niej . Przecież zależy Ci na wysublimowanych odbiorcach , czyż nie ? Kot Nędza brzmi prześwietnie !
Grażyna_Kudła Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mówią, że pępowinę najlepiej odcinać niemowlęciu, jest bezbolesne i nawet się tego nie pamięta. Peela bardzo ktoś skrzywdził, za długo ją za sobą wlókł... i został z niczym. Ale nie wszystko stracone, peel narodził się ponownie. Ciekawie ubrałeś w słowa, nienowe przecież przemyślenia. Pozdrawiam, Rafale. Grażyna :)
Pan_Biały Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3 pudła, E vel m dziękuję za czas i czytanie pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za sugestię za czas i czytanie przede wszystkim pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz, czas i czytanie pozdrawiam r
maria_bard Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3 pudła, E vel m dziękuję za czas i czytanie pozdrawiam r No. Nie strzelałam, tylko sobie wierszyk Twój interpretowałam! :))) Mogę, Sherlocku Holmesie. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi