HAYQ Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 człek by masło mieć dobre maślane maselnicy używał od wieków z mleka zbierał prawdziwą śmietanę aż osełkę wymęczył w cebrzyku zdrów jak koń był lecz łeb wspak oleum jął korzystać z szatańskich pomysłów dziś ze skrobi sto odmian jest serów z mączki kurczak a masła substytut kto przypuszczał że piwo bez chmielu będzie mieszał aptekarz z chemikiem zapach kiełbas ten sam będzie z żelu konserwantem zastąpi się szynkę komu przyszłoby do łba że ziemia będzie rodzić co zmyśli genetykkwękał sąsiad choć wiem że dziad ściemnia sam mi w nocy trzy gruszki zżarł z wierzby
Magda_Tara Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 to trzeba było gruszy nie erzacić! Pomysłowy Dobromirze!!!!!!! ojjj, coś Ci nieźle musiało zaszkodzić, drogi kolego poeto! buziak i śmieję się u Ciebie. :))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale nic to - zamyślił się dreptak bełt na drożdżach był zawsze robiony dziś łeb pęka bo zagrycha też nie ta świat wraz z bełtem jest popier......
Beata Piłat Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 kiedyś można było powiedzieć "masło maślane" i nastał czas ,jak bardzo jest poszukiwane w czasach, gdy wszystko jest udawane , polepszane i zachwycamy się "wynalazkami podróbami"...
Agata_Lebek Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo głodny sąsiad - tego się zjeść nie da ;)) Próbowałam ;P W najlepszym razie można uciekać w gospodarstwo agro w wypośrodkowanym czytać etykiety w najgorszym - nie jeść i nie pić ! ; Toś się zrelaksował HAYQ ;)) Następny wiersz ma być o tym co warto ;P Nie ma lekko :)))))
HAYQ Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co mi jeszcze może zaszkodzić, Magda? żołądek wyłożony plastikiem oponki mózgowe michelin w bebechach Mendelejew z Kubrick’iem póki co wsio chyba très bien ;))) Dzięki Magda, pozdrawiam z uśmiechem.
HAYQ Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mózgoEBy w najlepszym wypadku zachęcają na łamach lub w klipach ważne aby nie stracić kontaktuszczym do gości, lub gdzie tkwi niewypał ;) Dzięki Jacku, pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masło maślane i gruszki na wierzbie, chyba jednak mają coś ze sobą wspólnego, ale to tylko szczegół :) Dzięki za wizytę, pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co warto? Hmm, toś mi zadała ;))) Ale ok. odpowiem tak: - po pierwsze – (poza siedzieć i płakać) www.youtube.com/watch?v=EcipyROBOeI - po drugie (tu każdy wkleja własną fobię) www.youtube.com/watch?v=--1ycAifHYo - i po trzecie (co prawda mogą pojawić się problemy z 1 i 2, ale trzeba improwizować ;) www.youtube.com/watch?v=16KoUgNjJTw Dzięki Agata, serdecznie pozdrawiam. :)
Boskie Kalosze Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny wiersz :) Właśnie dziś czytałem, że Chińczycy będą pozyskiwać ludzką krew z genetycznie zmienionego ryżu. Może zaproponować (po sąsiedzku) Japończykom, żeby to samo robili od razu z sake? ;) Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny wiersz :) Właśnie dziś czytałem, że Chińczycy będą pozyskiwać ludzką krew z genetycznie zmienionego ryżu. Może zaproponować (po sąsiedzku) Japończykom, żeby to samo robili od razu z sake? ;) Pozdrawiam. Tutaj więcej na ten temat: www.fakt.pl/Chinczycy-beda-produkowac-krew-z-ryzu-,artykuly,136448,1.html
NOWA Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Fajnie z humorem i do tego prawdziwie.Pozdrawiam:)))
HAYQ Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny wiersz :) Właśnie dziś czytałem, że Chińczycy będą pozyskiwać ludzką krew z genetycznie zmienionego ryżu. Może zaproponować (po sąsiedzku) Japończykom, żeby to samo robili od razu z sake? ;) Pozdrawiam. Tutaj więcej na ten temat: www.fakt.pl/Chinczycy-beda-produkowac-krew-z-ryzu-,artykuly,136448,1.html No, w końcu to ich krwawica, ale wiesz co, mam tak krewkiego sąsiada, który w dodatku wiecznie nawalony chodzi, że chyba nie muszę nic z ryżu wyciskać. Dwa w jednym ;))) Dawno Cię nie było, dzięki za odwiedziny i linka. Pozdrowienia.
HAYQ Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki NOWA, miło, że zajrzałaś, pozdrawiam. :)
Anna_Para Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 a te gruszki z wierzbowej gałęzi niech mu staną w przełyku, Haiku! Bardzo mi się bardzi ta satyrka! Masz pióro, wiesz, co to rytm i rym. Fajnie jest. Cieplutko pozdrawiam, Para;)
HAYQ Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło słyszeć to od Ciebie :) Pięknie dziękuję Paro. Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Bardzo fajny wiersz! I te gruszki z wierzby w poincie - symbol nierealnych marzeń... Pamiętam, jak smakowało jedzenie za mojego dzieciństwa, a nawet jeszcze za młodych lat 70-tych i 80-tych. To, co żremy teraz, niezmiennie przypomina mi koszmarkowatą komedię z Louisem Defunesem pt. "Skrzydełko czy nóżka?" - pamiętasz to, Hayq? Nie jestem pewna, czy nie jemy znacznie gorszych świństw niż kurczaki z gumy!
Gość Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 he, trafne spostrzezenia dobrze się czyta. pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne, że pamiętam Luisa. Niektórzy chodzili na filmy z nim nawet po kilka razy :) Ale jemy jednak lepiej, różno-rodniej znaczy. Wolnych rodników zatrzęsienie i cała tablica Mendelejewa do wyboru. Mnie najbardziej formaldehyd smakuje i izotopy w grzybach ;)) Dzięki Oxy, pozdrowienia.
HAYQ Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi