Bernadetta1 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 dziś zapatrzyłam zbrązowienie oczu w tęczówki obwolucie na nic w uporze tkwi pragnienie rozum mu każe w czorta uciec choć dłoni jasnych miękki dotyk na białych czarnych nuty łechce z muzyką poszedł w tan w zaloty spokój odpuścić zgoła nie chce tak wyważony aż po szalę rozsądku dumy niezniszczenia na nic z profilu słów ornament nie działa na mnie-cudów nie ma
Cream Dream Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 pewne rymy i pewne szyki są nie do zaakceptowania
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziś zapatrzyłam zbrązowienie w tęczówki krągłej obwolucie - i jeszcze- z muzą szedł w tany w zaloty spokój odpuścić zgoła głupi nie chce - takie dwie, małe sugestie ,jakby troszkę inny rytm:) Lubię takie zabawy.A niedopuszczalne jest pchanie "regułów" w rymowanie.pozdr
Bernadetta1 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam to jest specyficzny rodzaj wiersza-kabaretowo-humorystyczny i nie istotne znaczenie ma tutaj rodzaj rymów.W każdym razie dzięki za poczytanie...
Bernadetta1 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziś zapatrzyłam zbrązowienie w tęczówki krągłej obwolucie - i jeszcze- z muzą szedł w tany w zaloty spokój odpuścić zgoła głupi nie chce - takie dwie, małe sugestie ,jakby troszkę inny rytm:) Lubię takie zabawy.A niedopuszczalne jest pchanie "regułów" w rymowanie.pozdr dzięki Mariuszu za sugestie:)miło jak koś się wczytuje:)pozdrawiam
Ran_Gis Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 -miło było wczytać się sugestywnie. poz Ran
janusz_pyzinski Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 "choć dłoni jasnych miękki dotyk na białych czarnych nuty łechce" załechtało,załaskotało,jak kto woli,ja to lubię,nawet sobie podśpiewuję i wesolutko pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wczytuj sie zatem;)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to moze ja poproszę o zanucenie Januszu:):)pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dwie pierwsze "takie sobie" jak dla mnie (trochę za bardzo przerysowane przymiotnikami), ale ostatnia superowa:tak wyważony aż po szalę rozsądku dumy niezniszczenia na nic z profilu słów ornament nie działa na mnie-cudów nie ma :)
Bernadetta1 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dwie pierwsze "takie sobie" jak dla mnie (trochę za bardzo przerysowane przymiotnikami), ale ostatnia superowa:tak wyważony aż po szalę rozsądku dumy niezniszczenia na nic z profilu słów ornament nie działa na mnie-cudów nie ma :) Witaj Agato:) fajnie, ze trzecia zwrotka Ci sie widzi-mnie akurat druga wydaje sie dobra;)czyli dobrze wsluchac sie w podszepty...pozdrawiam Beata
Agata_Lebek Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dwie pierwsze "takie sobie" jak dla mnie (trochę za bardzo przerysowane przymiotnikami), ale ostatnia superowa:tak wyważony aż po szalę rozsądku dumy niezniszczenia na nic z profilu słów ornament nie działa na mnie-cudów nie ma :) Witaj Agato:) fajnie, ze trzecia zwrotka Ci sie widzi-mnie akurat druga wydaje sie dobra;)czyli dobrze wsluchac sie w podszepty...pozdrawiam Beata Przy wieczornym czytaniu podoba mi się druga i trzecia (!), może jutro dojrzeję do pierwszej ;)) Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Fajne. Pzdr.
Jolanta_S. Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten smutek trzeba zaczarować... a jakbyś drugi pojechała w przeciwną stronę, wyszedłby zwiewny romantyczny... ale tak sobie pomyślałam, w rzeczywistości lubię jak jest... pierwsza zwrotka coś sucha i szorstka, potem pięknie, delikatne granie i zaskoczenie w trzeciej... serdecznie Bernadetto :)
Bernadetta1 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Stef;)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten smutek trzeba zaczarować... a jakbyś drugi pojechała w przeciwną stronę, wyszedłby zwiewny romantyczny... ale tak sobie pomyślałam, w rzeczywistości lubię jak jest... pierwsza zwrotka coś sucha i szorstka, potem pięknie, delikatne granie i zaskoczenie w trzeciej... serdecznie Bernadetto :) serdecznie tez Jolu:)dzięki za wizytę
pchła_szachrajka Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nauczyłam się takie Twoje akceptować, w brzdęku np kitary abo lutni (tego cuś, czym władała imć Krzysia, ta, co to Wołodyjowskiego nie chciała) bez - koncerz, i na nic pancerze... ;)
Bernadetta1 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nauczyłam się takie Twoje akceptować, w brzdęku np kitary abo lutni (tego cuś, czym władała imć Krzysia, ta, co to Wołodyjowskiego nie chciała) bez - koncerz, i na nic pancerze... ;) dzięki Pchełko:)
Rekomendowane odpowiedzi