Ela_Ale Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 o czwartej nad ranem w stodole tam gdzie sąsiek rozbija światło księżyca powiesił się wsiowy głupi Julek na ścianie mozolnie wyrył kulfonami muj Romeło to mie nie koha wieczorem dziobaty Romek z sąsiedniej wsi pojął za żonę bezbarwną sołtysiankę pozostawił samotnie wiszącego kochanka na klepisko padały krople rosy dniało
HAYQ Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Świetne, zwłaszcza narracyjna - odautorska puenta tej opowieści. Klimacik, jak u pani Elizy i pana Sułka, plecie się własnym torem, acz pod ścisłym, bo skrzętnie zakamuflowanym nadzorem (nie czuje, że rymuje) gajowego Maruchy. ;) Pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 zapomniałbym o moim ulubionym Stirlitzu, gdzie robota lektora doczekała się potem w dowcipach najwyższego uznania ;)
MIGUEL Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 znakomity wiersz, poprowadzony po mistrzowsku moim skromnym , wspaniale się go czyta a końcówka stawia kropkę nad "i" ;) pozdr. M.
Ela_Ale Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No toś mi, Hajku, wkomplementował się w wieczór! Eliza i pan Sułek to idole! To ja też! To ja też! I jeszcze zakamuflowany skrzętnie nadzór! Nawet nie wiedziałam, że tak robię, a jest! Ponoć! Dzięki! Uściski. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapomniałam! I jeszcze lektor! i Uznanie! Lecę chmurami! E.
Ela_Ale Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skromnie dziękuję. E. "i"
Magda_Tara Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 aaaaaaaaaa no taaaaaaaaa biedny un. poszlochuję se i ide zaś! :))))))))) fajne.
Ewa_Kos Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Też kiedyś popełniłam wiersz o wsiowym Julku, tylko ten mój zamieszkał w jeziorze:) Podoba mi się :) Serdecznie pozdrawiam. E.
Ela_Ale Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój bidulek miał spory kłopot. Jego Romeo mu uciekł! :))) Dzięki, Ewo, za czytanie. Uścisk. Elka.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 tak obrazowo, że jakbym tam była. rzucasz hasła, obrazy i już wiadomo co za wieś, kto w niej i co się stało. dniało...będą mieli o czym gadać pod dawnym GSem. pozdrawiam:)) ps. Sułek i Eliza. ech kocham pana!:))
Ela_Ale Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sułek i Eliza to raczej odmiennej płci byli! Ale skojarzenia bardzo, bardzo mnie cieszą. Uścisk. Elka.
wieśniak m Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Romet towarzyszył Romanowi warkot Julię tuli na ostatnich wydechach coś tam poczuli:))) ..................
Ela_Ale Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kpij Kpij sobie, kpij... Gdzie był warkot???? Żaden. I - jaki Romet? dlaczego na ostatnich wydechach? bywają kłopoty różne, oj... bywają... a tak ogólnie - raczej - :)))) ? z sympatią nieustającą - Elka.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sułek i Eliza to raczej odmiennej płci byli! Ale skojarzenia bardzo, bardzo mnie cieszą. Uścisk. Elka. coś napisałam, że byli jednej? :)) pani Eliza wciąż powtarza „Kocham pana, panie Sułku”, a Sułek odpowiada „Cicho, wiem!”. www.youtube.com/watch?v=S56ylf8VPrQ miłego słuchania, pozdrawiam ciepło:)
Ela_Ale Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sułek i Eliza to raczej odmiennej płci byli! Ale skojarzenia bardzo, bardzo mnie cieszą. Uścisk. Elka. coś napisałam, że byli jednej? :)) pani Eliza wciąż powtarza „Kocham pana, panie Sułku”, a Sułek odpowiada „Cicho, wiem!”. www.youtube.com/watch?v=S56ylf8VPrQ miłego słuchania, pozdrawiam ciepło:) Nie mówiłaś, że jednej!! Wciąż nie mam pewności, że wiadomo, że oczekuję zrozumienia dla odmienności. Szczególnie teraz...kiedy grozą wiać zaczyna. Serdecznie i wiem, że - "cicho - wiesz..." :)))) .
Emmka_Szlajfka Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. coś napisałam, że byli jednej? :)) pani Eliza wciąż powtarza „Kocham pana, panie Sułku”, a Sułek odpowiada „Cicho, wiem!”. www.youtube.com/watch?v=S56ylf8VPrQ miłego słuchania, pozdrawiam ciepło:) Nie mówiłaś, że jednej!! Wciąż nie mam pewności, że wiadomo, że oczekuję zrozumienia dla odmienności. Szczególnie teraz...kiedy grozą wiać zaczyna. Serdecznie i wiem, że - "cicho - wiesz..." :)))) . oh oui!, zaćmienie umysłu mnie dopadło:), to jak z kabaretu Lipińskiej: "szalik miał?" abstrahując od Julka (zrozumienie mam), Sułek z Elizką wzięli się raczej co do konwencji wiersza. grut,że się rozjaśniło:) buźka!
Ela_Ale Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mówiłaś, że jednej!! Wciąż nie mam pewności, że wiadomo, że oczekuję zrozumienia dla odmienności. Szczególnie teraz...kiedy grozą wiać zaczyna. Serdecznie i wiem, że - "cicho - wiesz..." :)))) . oh oui!, zaćmienie umysłu mnie dopadło:), to jak z kabaretu Lipińskiej: "szalik miał?" abstrahując od Julka (zrozumienie mam), Sułek z Elizką wzięli się raczej co do konwencji wiersza. grut,że się rozjaśniło:) buźka! Jesteś bez zaćmień! Kabarety, kabarety... były, minęły, a my jesteśmy - pogrzebiszcza dobrych czasów. Miło z Tobą gadać. U. Elka.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cukru tu już tyle ,że posłodziłby Altantyk:) Powim tyko ,że choć "kulfonami" to popisane to pomysł przedni ,a i zadnia część we łbie "duje i duje".pozdr
Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Wiersz OK:) to ci on się strasznie zbiesił i w stodole się obwiesił diabli tak go opętali nikt się nad nim nie użali Z pozdrowieniem:)
Rekomendowane odpowiedzi