Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Wąsko w podziemiach, zza rotundy od niedawna widać Pl. Zbawiciela - hipsteryjną galeryjkę stolicy, kruki i salamandry w oprawkach Ray Ban. Skonam z zimna zanim przyjdą grudnie, zwymiotuję wczorajszy nieudany seks. W poprzek ustawiły się marcepanowe Vespy, każda warta najmniej dziesięć koła. Kierowcy są na miejscach. Wertują szpalty; czytają na głos kurierom, kolarkom, chłopakom myjącym szyby. Zaczytanie przerwą czasem jakąś sążnistą kurwą mać. Pasy oddzielają ludzi od zwierząt. Państwo Reinhart idą na Starówkę, głowy chowają do foliowych worków z glicerynową pastą do powiek. Niemców trzeba mieć na oku. Liczność studencka obchodzi swoje święto, żrą chleb, popijają wytrawnym octem. W razie czego rzucą butelką.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Wiersz dla mnie zaczyna i kończy się na trzeciej strofie, gdzie "liczność" zgrzyta pod stopami Państwa Reinhart ;) Pozdrawiam
Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dwie pierwsze to co, nie bałdzo, nie bałdzo? :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dwie pierwsze to co, nie bałdzo, nie bałdzo? :) :) Nie mam wątpliwości, że jest pan przekonany o własnym bałdzo, ale nijak mnie to nie rusza ;)
HAYQ Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Faktycznie "liczność" też mi jakoś nie pasuje do zgrabnej treści. "Brać" też nie będzie dobra, bardziej coś ze slangu, może powiązanie z "wytrawnym octem" ? ;) Poza tym całość ok. Pozdrawiam.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się całość.Ta "liczność" jest twoja i nie daj sobie tego odebrać.Barwny obraz.pozdr
Rekomendowane odpowiedzi