Tomasz_Biela Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 staję się nieprzytomny w twoich oczach szaleje burza piaskowa straconego czasu jesteś potomkiem tego co się pojawia i przechodzi w stan nudnej popkultury wstawiony wstawiam się za tobą powoli zaczynam pękać jak ty niczym się nie przejmując wiem że to niestety kwestia przyzwyczajenia nie móc nic zrobić jesteś neutralnym czytelnikiem afisze reklamy bilbordy neony wyzwiska śmiechy kradzieże liczne języki sytuacji nawilżają twój suchy egoizm śmiertelnie poważnym cichym słuchaczem jesteś stróżem bezprawia ideałem który zjadł wszystkie rozumy zatrzymałem się na chwilę w twoich płucach i w bezruchu żeby to powiedzieć bo przecież każdy jest twoim pokracznym odbiciem zaledwie jedno nas różni nie odpowiadasz za to że zostałeś stworzony do widzenia manekinie z wystawy sklepowej
Magda_Tara Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 jak zwykle mrocznie i gęsto w emocjach, :)) pozdrawiam, Tomasz.
Nata_Kruk Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Przyznam, że z niecierpliwością czytałam kolejne wersy, by dotrzeć do końca. "Twarzą w twarz", gdzie dialog, nie, nie ma go, to już tylko monolog... nagadał się do woli peel... Rzucona na kolana bezsilność... nie ma z kim, to można do manekina... Podoba mi się konsekwencja zarzutów. Dla mnie jest dobrze. Zastanawiam się, czy konieczne.. z wystawy sklepowej.. ale to tylko szczegół. Pozdrawiam... :)
Lene Se Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Gratuluję pomysłu i wykonania, bardzo mi się podoba, interesujący do końca. Ale czy ktokolwiek odpowiada za to, że został stworzony? Pozdrawiam.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 "gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ani razu"- takie pierwsze skojarzenie. mowa jest srebrem, milczenie złotem , a umiejętność słuchania platyną. czasem nie potrzeba rozmówcy tylko słuchacza, potrzeba wygadania się jest w człowieku bardzo silna. jeden potrzebuje do tego przyjaciela, inny księdza czy psychologa, innemu wystarczy manekin. dobre emocje i refleksja. pozdrawiam:)
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wielkie dzięki za obecność i czas / t
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi że tekst się przyjął / a nad wystawą pomyślę / chociaż nie chciałbym wywrzeć wrażenia że mam manekina w domu np ;) / dzięki / Nati t
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za upodobanie / a co do stworzenia - tutaj mamy paradoks / t
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zawsze lubiłem prowadzić - dialog monolog jeśli można to tak mizernie określić, z wybranymi elementami martwej natury / dzięki za wzgląd i czas poświęcony . / t
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 biorę: bez dwóch pierwszych wersów - jak dla mnie oderwane od całości i bez przedostatniej strofki - wnosi zbyt mało albo i wcale. ogólnie - udany utwór. pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Dobry, mocny, znów "wiersz w sprawie". Podobnie jak Ran Gis zabrałabym "z wystawy sklepowej", kończąc na "manekinie". Poza tym - bardzo mi się bardzi. Cieplutko, Para:)
teresa943 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Tomek, świetnie prowadzisz psychologiczne dialogo/monologi - Peel jest człowiekiem "myślącym", zagląda w swoją duszę "endoskopem" rozumu i sumienia, rozważa ludzki potencjał i ludzką bezradność wobec deformacji wewnętrznego pierwowzoru - wiele by można "pociągnąć" wątków godnych przemyślenia. dobry refleksyjny wiersz. serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Tomasz_Biela Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wizytę ogólne upodobanie i rady / t
Tomasz_Biela Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jak Ran Gis tylko jak Nata Kruk ;) pomyślę nad usunięciem / dzięki za wpadkę / t
Tomasz_Biela Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za tak szykowne ale jednocześnie wiem że prawdziwie szyte słowa / t
Janusz_Ork Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Tomaszu, bardzo wymowny wiersz z tytułem jak z wyrocznią. Jeśli manekina potraktować jako symbol każdego i wszystkiego z kim (czym) musimy, wcześniej czy później, stanąć twarzą w twarz, to wers "bo przecież każdy jest twoim pokracznym odbiciem" nabiera całkiem innej wymowy. Wiersz bardzo metafizyczny i nie na jedno czytanie. Pozdrawiam. J.
Dawid Rt Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Wystarczy, burza, egoizm, manekin. Nie dopowiadaj. Niezły wiersz, czytałem z ciekawością. pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za horyzontalną opinię / t
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wizytę / t
Judyt Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 wiersz porusza ważną kwestię, tzn. odczłowieczenia, sztuczności a bardzo mało prawdziwości w rzeczywistości otaczającej, czytałam wcześniej ale słowo nie napisało się pod...więc nadrabiam straty, mnie się podoba J.(:
Rekomendowane odpowiedzi