Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• zamiana światów - jakieś miraże które niczego nie tłumaczą wędrówka w duszy w krainie pragnień i pośród cierpień - nikt nie wie za co   wystarczy oczy otworzyć szerzej zobaczyć to co widzieć warto i nawet nie wiesz kiedy dostrzeżesz tylko dla ciebie świecące światło ...   Pozdrawiam
    • nawet pająki nie tkają sieci tak miękkich jak jego włosy  w których brazylijskie słońce  przegląda się leniwie uśmiecha    pszczoły  zgubiły drogę do ula bo żaden miód  nie jest tak słodki  jak jego usta a żadne futro tak miękkie największa pokusa   w jego ustach wszechświat schował gwiazdy otulam się nimi garściami zrywam wcieram w skórę jak nektar językiem smakuję   w jego rękach kociak ociera się i mruczy w rytmie bicia mojego serca jestem miękka duża  a jednak maleńka    w oczach skrył grzechy całego piekła  zagubiona szukam drogi uciekam kalecząc stopy spadam w przepaść    nie ma powrotu nie ma   wtulona w jego tatuaże  czekam na odrobinę ciepła palcami krążę po liniach mój ideał  patrzy z jego lustra  śmieje się  a ja nie mam powietrza   nie potrafię oddychać  odkąd się uśmiecha w piersi czuję najmniejszy ruch jego ust wygięcie tak subtelne jak babie lato czuję w trzewiach nikt tak pięknie nie wymawiał  mojego imienia   jego głos mnie wypełnia  krąży we krwi w sutkach karmi mnie tym brzmieniem wbijam w słowa wygłodniałe palce chwytam ustami   wdycham brazylijskie słońce nigdzie nie świeci jaśniej  niż w jego uśmiechu
    • @Lidia Maria Concertina Lidio ile emocji i niedokończonych obrazów skłaniających do zatrzymania ''myśli w locie'' i wsłuchania  się w miasto w sobie ma Twoje ''Łóżko Podwodne''...jeżeli możesz ''wrzuć'' go nam jeszcze raz......''jest tego wart bez wartościowania'' - jak mawiała bliska mi osoba...a myślę że wiele ''krwiobiegów'' zawstydzi i wzmocni...pozdrawiam i czekam.
    • @iwonaroma mam nadzieję, a choć "jest mądrzejsza niż się o niej mówi", to różnie z nią bywa.  Pozdrawiam.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - piękny widok - miło że czytasz -                                                                             Pzdr.zadowoleniem.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...