Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Tak, pamiętam jaki był mój pierwszy zestaw Lego. To była karetka, bez pielęgniarzy, tylko pacjent, złamana ręka, zatrucie, koszmary. Po latach jechałem tą samą, dorosłą, poważną jak chorał, nie cierpiącą zwłok. Siostry pluły z okien prosto w moich podopiecznych, gdy pytali dokąd mnie wiezie. Lego - zakład pogrzebowy, prosektorium, porodówka. Zestaw aborcyjny Barbie. Od kiedy Libera wykonał obóz, to już nic, nic, a nic. Odmieńcy w turbulencjach, frenezja, finezja, sztuka wysoka, sztuka średnia, zwrotna jak łeb łabędzia!
adam hoff Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Lego - zakład pogrzebowy, prosektorium, porodówka. Zestaw aborcyjny Barbie. Od kiedy Libera wykonał obóz, to już nic, nic, a nic. Odmieńcy w turbulencjach, frenezja, finezja, sztuka wysoka, sztuka średnia, zwrotna jak łeb łabędzia! Wydaje się, że wiersz jest napisany w opozycji wobec twórczości Libery. Emocjonalnie solidnie uargumentowany i podparty dobrym warsztatem, budzi jednak mój sprzeciw... Nie - dla przesłania. Tak - dla wiersza.
f.isia Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 rety, powaliły mnie komy, i dalipan, nie miały nic wspólnego oskomami ;)
Tali Maciej Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 bardzo ciekawy pomysł, trochę bym pokombinował, ale to twój wiersz więc mi nie wypada puenta obrazowa tak jak lubie pozdr
ot i anka Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 w końcu coś co nadaje się do Z;) chociaż ja nie do końca Liberalna i nie wszystko może pojaśniało, lecz...tez pamiętam swój pierwszy zestaw lego - to była pomoc drogowa z panem w czerwonych spodniach...mój brat miał kosmonautę w rakiecie w białym skafandrze:) pozdrawiam
były__premier Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 godzinę szukałem tego wiersza i jest! a gdzie cenzura, ZomoOgr i Tajna Policja? szkoda że na pół słupka jest tylko 1 wiersz. gratulacje. pozdry ps. ciekawe dlaczego dobre wiersze mają po 2-5 komentów a reszta bryluje gniotami!? szkoda słów...
Rekomendowane odpowiedzi