gżegżółka Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Rzekł narkoman we wsi Ropa: -TREPKI Z USA albo mopa z Chin oddam wnet ZA RUSKI PET! Po nim mam niezłego kopa!
gżegżółka Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Dziś podało radio w Ghanie: "USTA KRZEPI całowanie" A w piekarni szał Bo podobno miał PIEKARZ STU kuchcików w planie! Spostrzegawczy czytelnik zauważy, że punktem wyjścia dla anagramowanych wyrażeń była ...PIETRUSZKA. :)
Wuren Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 O typowym, nieszczęśliwym końcu pięknie zapowiadającej się znajomości Pan G. ujrzał rudą ślicznotkę w Maroko: "ANAGRAMEM ją uwieść czy koką?" A że był flirciarzem, stanął przed ołtarzem. "A GRAM?" -"AMEN" - ksiądz skończył głęboko. ;)
ja_bolek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Limeryk z anagramem W pewnej wsi koło Gorzowa zła chodzi pani _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ , bo to skandal niebywały: myszy zboże _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ , a mąż wciąż się w karczmie chowa. Bysikiewicz W., Rewia Rozrywki 6/93 Podaję za: "Vademecum szaradzisty", Barbara i Adam Podgórscy, Wydawnictwo KURPISZ Poznań 1998
gżegżółka Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 ANAGRAMY Nowy właściciel karczmy (Kowary) Nęcił klientów tak: A NAM GARY Myją znani poeci Smaczne dania poleci I przygotuje wnet NAGA MARY!
gżegżółka Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rudy Jasiek pod Kudową Się zabawiał z młynarzową Wśród nocnej ciszy Ze zbożem myszy Zwiały za jego namową
ja_bolek Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ i porom chce żyć się wiosną! I marchewkom, co nad _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ... rosną.
ja_bolek Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co nad TRUPOSZKIEM ... rosną
Rekomendowane odpowiedzi