Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 16 583
nie bójmy się marzyć
ani śnić to wszystko
to mocna nić
która nie boi się wstydu
ciemności oraz burz
ozdobionych tęczą
1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Migrena · Opublikowano
@Robert Witold Gorzkowski Powiem jak do tego doszedłem. Nie mam przeciez takiej wiedzy jak Ania. Pierwsze nazwiska to wydłubane z pamięci po książkach które kiedyś przeczytałem. Ale u mojej prababci wisiał w kuchni "obraz". Albo raczej wydrukowany plakat ? Czarna rama, długi prostokąt. Tło ciemne. Pamiętam tylko niebieskie sukno na długaśnym stole. Styl - ostatnia wieczerza. Pośrodku, na podwyższeniu Kołłątaj. Po bokach sześć albo siedem osób z każdej strony. Mężczyżni. Pod postaciami białe prostokąty a w nich czarnym piórkiem podane nazwiska. Przy końcu stołu,po lewej stronie Kołątaja mężczyzna. I podpis S.Gorzkowski. Tak zapamiętałem. I teraz tak. Twój tekst Robercie to tekst sentymentalny. Więc skojarzyłem. Internet i mamy bohatera : Franciszka Gorzkowskiego ! Pomarudziłem sobie :) -
Przez Annna2 · Opublikowano
@yfgfd123 taki teatr absurdu trochę w duchu Mrożka. Fajny- tak to się można kłócić bez końca -
Przez Ewelina · Opublikowano
@viola arvensis dziękuję Ci serdecznie i także pozdrawiam:) @Wiesław J.K. możliwe że ten wybór nie jest do końca przemyślany. Dziś często nie ma czasu na głębszą refleksję albo nie ma chęci. Pozdrawiam serdecznieZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez Leszczym · Opublikowano
@Nata_Kruk Tak, to racja gramatyczna i językowa, ale straciłoby zdanie troszkę na wymiarze ciekawostki językowej :// -
Przez Toyer · Opublikowano
Nie pytaj mnie o drogę sam nie wiem gdzie idę zostawiam tylko ślad stóp bosych na papierze nie pytaj mnie o zdrowie sam nie wiem że choruję zostawiam tylko ślad serca co wciąż bije nie pytaj mnie co słychać sam nie wiem co u mnie zostawiam tylko ślad słów co duszą napiszę nie pytaj mnie o pieniądze sam nie wiem że zarabiam zostawiam tylko ślad monet porzuconych na plażach nie pytaj mnie o miłość sam nie wiem że kocham zostawiam tylko ślad bez przyczyny zakochania
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne