Jacek_Krzysztofowicz Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Słońce i księżyc są w górze Trzmiel nawiedza różę Dzieci różowe się rodzą Siwy staruszek, który nie jest prorokiem przewiązuje pomidory Uczniowie znają na pamięc wiersze Miłosza Każdy wierzy, że ma zajęcia. - uśmiechy - tylko na zdjęciach.
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Słońce i Księżyc trwają w górze kosmaty rzmiel nawiedza różę dzieci rodzą się różowe siwy staruszek - nieprorok przewiązuje pomidory uczniowie recytują Miłosza każdy wierzy, że ma zajęcia uśmiecha się tylko na zdjęciach Tak sobie pozwoliłam odczytać, Jacku, ale to Twój wiersz, a moja - tylko próbka odczytania "po swojemu" Bardzo mi przypadł zamysł wiersza. Nie zawsze robimy to, co daje nam satysfakcję. Nie ma to jak: właściwy człowiek na właściwym miejscu :) I pozujemy wtedy, gdy jest inaczej. Pozdrawiam, Grażyna. :)
martin_homme Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Wiersz mi się spodobał, i gdyby nie te uśmiechy tylko na zdjęciach, chciałbym żeby taki był koniec świata, jak dla mnie trochę sielankowy:) pozdrawiam* Martin
Jacek_Krzysztofowicz Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, przecież do momentu "przewiązywania pomidorów" to maksymalna chyba aluzja do Miłosza, a wręcz cytat... to taka moja po prostu interpretacja nie tyle "Piosenki o końcu świata" Cz.Miłosza, ile stworzonej przez niego wersji apokalipsy... PL występuje tu jako ten średniowieczny "comentator". Ale, oczywiście, nikomu interpretacji tej "interpretacji" narzucac nie chcę. Chociaż wasza mi się podoba...
Pablo_Pikaso Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 zamysł niezły, ale treść do dopracowania, szczególnie ostatni wers:Tylko uśmiechy są tylko na zdjęciach. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi