Grażyna_Kudła Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 to była projekcja twoich szowinistycznych wyobrażeń znudzony pouczaniem, jak fachowo wbijać gwoździe chciałeś zniżyć mnie do poziomu harlequina, jednak zapomniałeś, sadzając mnie na drugoplanowej grzędzie że kury nie czytają, kury mają jaja mogłam pozostać w cieniu - animatorka każdego ruchu podjętego przez Adama katalizator dobra i zła, wprawna w przykrawaniu metodyczna w upadłości, skłonna do dawania taką mnie wymyśliłeś a ja, cóż, nadal uwielbiam kupować kosmetyki i - mimo że to takie męskie - lubię ostrą jazdę jedną ręką maluję usta, drugą trzymam na kierownicy
Anna_Para Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Grażko, fajny manifest niezależności. Jeśli się nie pogniewasz, poprawimy interpunkcję. Zgoda? to była projekcja twoich szowinistycznych wyobrażeń. znudzony pouczaniem, jak fachowo wbijać gwoździe, chciałeś zniżyć mnie do poziomu harlequina, jednak zapomniałeś, sadzając mnie na drugoplanowej grzędzie, że kury nie czytają, kury mają jaja. mogłam pozostać w cieniu - animatorka każdego ruchu podjętego przez Adama, katalizator dobra i zła, wprawna w przykrawaniu, metodyczna w upadłości, skłonna do dawania. taką mnie wymyśliłeś, a ja, cóż, nadal uwielbiam kupować kosmetyki i - mimo że to takie męskie- lubię ostrą jazdę. jedną ręką maluję usta, drugą trzymam na kierownicy. Ponadto: w "ostrą" nie było ogonka, po "i" - należało jeszcze zrobić spację. Zabieramy za to przecinek po "mimo". Wiersz mi się podoba. Chciałabym, żeby go przeczytał pewien pan... Pozdrawiam cieplutko.
Grażyna_Kudła Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dziękuję, Aniu, za podoba. Ogonek już doprawiam, spację po "i" również, w takim razie dodam ją też po męskie, ok? Co do przecinków na końcu wersów nie jestem pewna, jakoś niezbyt to wygląda, chociaż Ty na pewno masz rację, jednak reszta zostaje bez zmian, bo i tak nie mam przecież wielkich liter, to po co kropki. Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas, Aniu. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Zuzanna_M. Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Świetny tytuł Grażyno. "Kurze wersy" genialne! :) Niech się "pan rezyser" boi ;) Pozdrawiam, Zuzanna M.
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Kury maja jaja ;) ? No tak, jak zniosą to mają. Ciekawy wiersz i to naprawdę - ciekawy, czyli - czyta się go z ciekawością i przyjemnie. Pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zuzanno, dziękuję za dobre słowo pod wierszem. Spodobało mi się określenie- kurze wersy :)) Ale jeśli w cudzysłowie, to znaczy, że daje się odczytać zamysł, co mnie bardzo cieszy. Pozdrawiam, Grażyna. :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano- znoszą, to mają. Ale ja jestem zwolenniczką teorii, że nawet jak nie znoszą, to też mają :)) Dziękuję za czytanie, Agnieszko i dobre słowo o wierszu. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Kacper_M Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 jest i facet:] wiersz mi się podoba bo ja sam nie lubię jakichś stereotypów na temat płci lepszej:) "kurze wersy" mistrz^^ podoba mi się ostra jazda, z tymi kosmetykami może coś innego, bo to brzmi tak, źle jak dla mnie coś mniej oczywistego może.. Ja nadal lubię być piękna? coś takiego w tym kierunku - ale to już wiadomo wedle uznania Pozdrawiam Kacper
krzywy olek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 jest i drugi facet ;) ja bym nic nie robił z kosmetykami, bo widać, że peelka z jednej strony godzi się na postrzeganie siebie jako "dziuni", a zdaje sobie sprawę, że "ma jaja" i nic tego nie zmieni ;) to też sposób pozdr
Magda_Tara Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 hehehe....zobacz jak pięknie rozwinęłaś : spadaj na drzewo debilu! :)))))))) warto tak się męczyć? cokolwiek zrozumiał??? buziak! są jaja, jest siła, uśmiechasz świat! :*
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam pierwszy facecie :) Niezła myśl z tym zamiennikiem kosmetyków, chociaż to na jedno wychodzi, nieprawdaż? Jednak rzecz do przemyślenia, dzięki Kacprze. Miło, że zajrzałeś. Pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się, Olku, co napisałeś o "dziuni"- ma jaja, jakby na to nie patrzeć i basta :) Pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No... było tu dwóch facetów, jeśli oni zrozumieli, to nadzieja jest :)) A tak - bez jaj - byłoby nudnie :)) Powiewu chłodu na tę duchotę życzę, Madziu. :)
Pablo_Pikaso Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 bunt na pokładzie? sio... ;) pierwszą bym trochę ociosał, ale ciekawsko jest :D pozdr.
Grażyna_Kudła Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sio...??? Już podkuliłam skrzydełka :) Ociosanie jest możliwe, gdyby jeszcze tak coś konkretniej? Dziękuję za wgląd. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi