Jan_Wodnik Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 kto ty jesteśmały zysk jaki znak twójmonet błysk gdzie ty mieszkasztu i tam w jakim krajunie wiem sam czym ta ziemiajest jak inne czym zdobytacwanym szwindlem czy ją kochaszwolne żarty a w co wierzyszw złotą kartę czym ty dla niejżywym trupem coś jej winienczyścić buty i srogą pokutę
Gość Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Połowa wersów zapożyczona, może wypadałoby chociaż kursywą...? Pozdrawiam.
Jan_Wodnik Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Dzięki za formalne uwagi w kwestii wierszyka którego połowę wersów zna każdy. Tytuł dodatkowo wskazuje o czym mowa. Tak więc nie ma tu żadnych niedomówień. To się nazywa pastisz lub jak kto woli przetworzenie literackie. Co do kursywy - niezły pomysł ale zrobię to odwrotnie.Dziękuję za wpis i podpowiedź.
Czarna Wstążeczka Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 podoba się! to zaskakujące, ale po przeczytaniu po raz drugi już byłam zdecydowanie na tak. jednak wolałabym, gdyby wiersz zachowywał rytm do końca, ale to tylko szczegół, wybaczalny, bo ostatni wers choć nierytmiczny, to pasuje tematycznie.
Jan_Wodnik Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Miło, że się spodobał. Miał przypomnieć równiez pierwowzór, który obecnie w szkołach podobno budzi ,niezrozumiałą dla mnie, niechęć. Dziękuje za pochwałe i za komentarz. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi