Zuzanna_M. Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 ostre krawędzie plakatów zapraszają do zabawy nie musimy czytać myśl sama wschodzi ponad woskowe światło jabłko to jedynie owal turla się po kościstych wybrzeżach już nie grzeszy chwytasz mnie za gardło pod palcami spokojny oddech źrenice kołaczą się w mózgu pękają od nienasycenia czułość ulatuje przepoconą parą by zaplatać warkocz z suchych ciał traw dla sępów obżartych na deser dlatego uciekam gdzie sól zakwita
Gość Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Wg mnie na temat i ciekawie :) Troszkę poskracałbym i poprzestawiał: "krawędzie plakatów proszą do zabawy nie musimy czytać myśl sama wschodzi ponad światło jabłko to jedynie owal turla się po kościstych wybrzeżach już nie grzeszy chwytasz mnie za gardło pod palcami spokojny oddech źrenice kołaczą się w mózgu pękają od nienasycenia czułość ulatuje przepoconą parą by zaplatać warkocz z suchej trawy niczym dla sępów obżartych na deser dlatego uciekam dokąd sól zakwita" Pozdrawiam Zuzanno.
Zuzanna_M. Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Bardzo dziękuję! :) Póki co tyle zmieniłam. Zostawiłam "ostre krawędzie", mają obrazować wulgarność, "woskowe światło" zanik subtelności, romantyczności. Trzecią zwrotka zgodnie z Twoją propozycją, dużo lepsza. Ostatnie dwa wersy, w sumie od nich zaczęłam na zasadzie retrospekcji, miały być odwrotnością tego pieprznego powiedzenia ;) jeszcze coś mi tam delikatnie kuleje, ale to może w trakcie coś mi przyjdzie do głowy. Pozdrawiam, Zuzanna M.
olga fil Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Niby ucieczka, a jednak twarda i sprecyzowana decyzja w zakończeniu. Pozdrawiam autorkę.
Dawid Rt Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Dobry wiersz, szczególnie świetna trzecia strofa. Pozdrawiam
Dawid Rt Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Ps. pomyliłem się w komentarzu, miałem na myśli drugą strofę.
Zuzanna_M. Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci Olgo Fil! :) Tak, w tym naszym różnorodnym świecie, pełnym pokus i odblasków, decyzje wymagają przede wszystkim stanowczości i precyzji. Wzdłóż własnego ja. :) Pozdrawiam, Zuzanna M.
Zuzanna_M. Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziękuję Dawidzie Rt! :) 'Rozgrzeszone jabłko' również jest wdzięczne za wyróżnienie ;) Pozdrawiam, Zuzanna M.
Grażyna_Kudła Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Bardzo ciekawe frazy w Twoim wierszu, Zuzanno. A puenta- solą tego wiersza :) Pozdrawiam :)
Zuzanna_M. Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojej, bardzo mi miło Grażyno!! Dziękuję za wejrzenie. :) Pozdrawiam, Zuzanna M.
Rekomendowane odpowiedzi