Wilcza Jagoda Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 z Kiką w parku Od wiatru grabieją trzeszczą w stawach stare konary kto by się przejmował liczeniem kropek na ciele biedronek pod drzewami pełno czarnego na zielonym w uchwyconym momencie rozścielam między nimi uśmiech skradziony słońcu tak zwyczajnie wyszło sobie a ja nadużywam gościnności potem biegnę za złodziejem w tempie skrzypiących kości zarzucam jej koc na głowę długim opisem pomiędzy furkot dotykany powietrzem zleciały się nie wiadomo skąd to sygnał czas na lancz odbieramy chleb biedronce
Oxyvia Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Bardzo mi się podoba, szczególnie w tych fragmentach:Od wiatru grabieją trzeszczą w stawach stare konary uśmiech skradziony słońcu tak zwyczajnie wyszło sobie a ja nadużywam gościnności Tylko... nie mogę się zorientować, kim jest tytułowa Kika w parku? Kimś bardzo miłym (chyba), ale czy to wnusia na przykład, czy piesek? A może całkiem ktoś inny?... (Wybacz mi moją tępotę - robię co mogę). :-)))
Gość Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Jak dla mnie dynamiczny w treści. Nie do końca łapię zdarzeń ale jest w nich To Coś :) Poczytam jeszcze z parę razy w ciągu dnia bo teraz poranek ;) Pozdrawiam Jagodo.
Maciej Ślużyński Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 "czas na lancz odbieramy chleb biedronce" Ta fraza jest doskonała; porusza struny wyobraźni (przynajmniej mojej) i stanowi odwołanie do dawnych, dziecięcych lat... Świetnie napisany wiersz!
Marusia aganiok Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 "hula-babula!!!" piękne i wymowne zarazem:P Pozdrawiam Jagódko. Uroczy wierszyk. Ma.
Grażyna_Kudła Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Pohulałaś, Jagodo! :))) Déjà vu...? Chyba jednak nie, tam było o mrówkach i Telimenie ;) Podobalski. :)
teresa943 Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 fajny tytuł, wartkie pisanie i piękne metafory, porusza wyobraźnię, czytając widzę obrazy. podoba się :) serdecznie pozdrawiam, Jagódko - Krysia
Wilcza Jagoda Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Joasiu, babula hula z wnusią :))))w 'Szutworkparku':))) pozdrawiam po powrocie. Kochana moja -nie mam kniżki, nie dojszła:( ściskam Cię mocno!!!
Wilcza Jagoda Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi Popsuty nie do końca:)) babcia jest z wnusia w parku gdzie łapią biedronki i wysyłają do nieba po chlebek, pod drzewami leżą czarne ciała.. pełno ich, bo pogoda sprzyja, bawimy się w złodziei i policjantów.Karmimy gołebie... pozdrawiam ciepło w zimny dzionek majowy
Wilcza Jagoda Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Maćku, Marusiu, Grażyno, Tereso, bardzo WAm dziękuję za komentarze, miłe słowa, pozdrawiam ciepło a nawet gorąco w zimny majowy dzień:)))
Oxyvia Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Joasiu, babula hula z wnusią :))))w 'Szutworkparku':))) pozdrawiam po powrocie. Kochana moja -nie mam kniżki, nie dojszła:( ściskam Cię mocno!!! Z wnusią - tak myślałam! Fajnie ma ta babula! :-) A kniżke już wysyłam, może nie dzisiaj, ale jutro to na pewno pogalopuję na pocztę. Buziaki!
Rekomendowane odpowiedzi