M_Patriota Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Wiatry huczą nad puszczą starym głosem, A słońce jej przyświeca życiem. Utkwiłem dzisiaj nad życia patosem I wywlekam na horyzont - swoim odbiciem. Skoro życie przeminie bez sławy Nad wodospadem zrobionym przez Ludzi. Życie ciężkie, jak pluśnięty do wody kamień krwawy, Po wiekach z wiersza się obudzi? Na Podlasiu poeci się rodzą i umierają, Albowiem nigdy ich nie brakuje. Potęgi przychodzą i się ścierają - Giną, lecz słowa poetów znajduje... Żubry na skraju puszczy łby wystawiają I do średniowiecza czas cofną. Nad nimi ptaki, co w gody się bawią, Jakżeż ja, im za to spoglądam z tęsknotą ufną. Tym, co za nic to mają, Radości przystworzą mi więcej, Iż co im miało przypaść, mnie oddają, Więc korzystam z tego czym prędzej.
G_K Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Ładny wiersz. "przystworzą" - zabrałbym literę t Masz dobry nik, odzwierciedla to o czym piszesz :) Pozdrówka od podlasiaka :)
M_Patriota Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Dzięki Ci ziomku G_K, że mój wiersz się spodobał. Pozdrawiam serdecznie
henryk_bukowski Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 ...tym bardziej piękny..gdyż o Podlasiu:)-pozdrawiam
M_Patriota Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Dziękuje Ci Henryku, że wiersz przypadł do gustu. Również Ciebie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi