Leszek_Nord Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 rano powiesił ubranie na gałęzi jabłoni w sadzie jakby chciał zobaczyć wcześniej swoje truchło w południe zajął się sznurem odwrócił się od lustra do wyjścia na ogród powiedzieli że miał powód a on w zaciśniętej dłoni trzymał trochę drobnych kosy śpiewały na wieczór
eleanor abernathy Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamieniłabym "wieczorem śpiewały kosy", a może zakończyć na obolach ? W każdym razie podoba mi się zabieg z ubraniem i wyczuwalny niepokój. Pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamieniłabym "wieczorem śpiewały kosy", a może zakończyć na obolach ? W każdym razie podoba mi się zabieg z ubraniem i wyczuwalny niepokój. Pozdrawiam Dzięki, poprawiłem. Jest lepiej. Pozdrawiam. Leszek
henryk_bukowski Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 jak to jest poezja...to jestem w szoku czytając ten ponadczasowy utwór...-gniot pierwsza liga..zwłaszcza "truchło" całe tu widać-P
Wawrzynek Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 W drugiej strofie moim zdaniem , bez " potem", a na końcu " wieczorem śpiewały kosy". Te kosy niech zostaną, łagodzą niepokój i dramatyzm peela. Pozdrawiam :)
Leszek_Nord Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zobaczyć ten szok - bezcenne. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, pomyślę. Kosy zostaną, choć forma może się jeszcze zmienić.Pozdrawiam. Leszek
Ran_Gis Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 'do wyjścia na ogród' i wyszedł w ogród (?) ps.zalatuje klimatem..! pozdr. Ran
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak dla mnie "śpiewały kosy" musi zostać. A kojarzą mi się podwójnie. Klimat niepokoju wyczuwalny, ale jest on stopniowany - nie nachalny. I ciekawie przede wszystkim w zakończeniu. Pozdrawiam.
Pablo_Pikaso Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 temat judaszowych srebrników- w tym ujęciu do mnie nie przemawia pozdr.
Leszek_Nord Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trudno mierzyć się z takim tematem. W tym ujęciu srebrniki są mało istotne. Dzięki za czytanie. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak dla mnie "śpiewały kosy" musi zostać. A kojarzą mi się podwójnie. Klimat niepokoju wyczuwalny, ale jest on stopniowany - nie nachalny. I ciekawie przede wszystkim w zakończeniu. Pozdrawiam. Kto słyszał kosy ten wie, jaki budują klimat. Dzięki. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W każdym razie nie chciał na siebie patrzeć. Pozdrawiam. Leszek
Franka Zet Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Leszku, pięknie zwięzły. Kosy śpiewają mi podwójnie, również koszeniem. Pozdrawiam :)
Leszek_Nord Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że się podoba z kosami;) Pozdrowionka. Leszek
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak dla mnie "śpiewały kosy" musi zostać. A kojarzą mi się podwójnie. Klimat niepokoju wyczuwalny, ale jest on stopniowany - nie nachalny. I ciekawie przede wszystkim w zakończeniu. Pozdrawiam. Kto słyszał kosy ten wie, jaki budują klimat. Dzięki. Pozdrawiam. Leszek Mi się słyszą kosy naostrzone :)
H.Lecter Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Zapłata ... powiedzieli że miał powód a on w zaciśniętej dłoni trzymał trochę drobnych Jaka róża, taki cierń, jakie życie, taka zapłata... ;) Na granicy pretensjonalności ale jej nie przekracza. Może być. :)
Leszek_Nord Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wiersz jest trochę "pograniczny". Dzięki za czytanie. Pozdrawiam. Leszek
JacekSojan Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 nie wiem...nie przekonał mnie; jestem kilometry obok - dalej; wybacz; J.S
Leszek_Nord Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, kilometry obok na wyciągniecie dłoni. Cieszę się, że jesteś, to wystarczy. Pozdrawiam. Leszek
Rekomendowane odpowiedzi