Rif Notsel Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 rozebrany bezsnem, przygnieciony myślami zainspirowany potęgą, podniecony ogromem patrzę w czarne, bezkresne nade mną by odległe, nieznane przemycić liczę migocące punktami blaski oddalone miliony lat świetlnych ślące energię skrytej tajemnicy aby wpadła w końcu w moje oczy i spojrzała w duszę pragnieniami abym mógł zachwycić , nasycić co wyśnione ogniki rozrzucone bezwiednie, losowo wybrane wtulone w otchłań czasoprzestrzeni na rozpostartym siłą magiczną prześcieradle miliardy słońc, z których każde istnieniem woła i przyciąga serca do siebie blisko moje i Twoje na wyciągnięcie ręki wspólną tęsknotą, jednym westchnieniem o cząstce tego co nieznane, niezbadane co skrywa w sobie ukryte marzeniem przeznaczenia tchnienie zapisane w gwiazdach
Biała Lokomotywa Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Po pierwszym wersie zaczęłam pochrapywać - chyba mnie czyjeś myśli przygniotły - ale się zawzięłam i przeczytałam. Całość określiłabym zdaniem "chciałbym wiedzieć co jest zapisane w gwiazdach" i to mogłoby być całkiem niezłe otwarcie do budowania wiersza. Potem przydałoby się znaleźć zdanie zamykające klamrą i wypełnić środek, byle nie gazem usypiającym w stylu tu obecnego. Jak najbardziej życzę dalszych owocnych prób. Pozdrawiam.
Zjajami_Baba Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ogrom potęga bezkres dusza otchłań czasoprzestrzeń serce tęskonota przeznaczenie nasycić zachwycić wyśnić magiczny rozpostarty niezbadany mnóstwo słów a wystarczyło: obejmij mnie, niebo :)
Rekomendowane odpowiedzi