Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Jesteś moim urojeniem w mym umyśle dryfującym, jesteś szeptem i wspomnieniem w głębi serca pulsującym. Tak jakby zza mgły całunem nieuchwytna, oddalona ja jak cień za Tobą sunę lecz jesteś niedościgniona. Trącając tęsknoty struną Morfeusz sennie kołysze z melancholią i zadumą tylko bicie serca słyszę. Jak za mgłą ujrzałem Ciebie przebiegałaś mleczną drogę, szukam Cię wśród gwiazd na niebie lecz odnaleźć Cię nie mogę.
Anna_Para Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Bolesławie: cudko, ale bez pierwszej strofy. Cieplutko, kłaniam się, pozdrawiam, Para:)
Ela_Ale Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Emocje i zauroczenia wiersza rozwiały troszkę rytm, szczególnie w trzeciej strofie, porozsiewały, jak sieją się wiosną konwalie w lesie - zaimków sporo, ale pozostały i są - na niedzielny spacer po lesie. Pozdrawiam. E.
Magda_Tara Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 wspomnienia są po to żeby je ganiać. o tym są moje teksty i Twoje - przepiękne wiersze, również ten :)) pozdrawiam serdecznie, Bolesławie. :*
Oxyvia Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Bardzo ładny wiersz. Tylko ostatnie "cię" trzeba poprawić na pisane wielką literą, bo pozostałe w wierszu tak są pisane. Czy to wspomnienie o kimś zmarłym? Bo skoro Peel szuka tego kogoś między gwiazdami...Przez sierpniowe niebo nocne gwiazdozbiory cicho suną, gwiazdy lecą jak owoce, a ich ślad znaczony łuną. Każda gwiazda spadająca na otchłani czarnej łono przypomina o człowieku, który odszedł w nieskończoność.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 bardzo ładny wiersz:) "Zauroczonam!" Pozdrawiam z wiosną:))) Ewa.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Aniu miło mi że Ci się podoba a tą pierwszą strofę możesz pominąć. Pozdrawiam wiosennie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Aniu miło mi że Ci się podoba a tą pierwszą strofę możesz pominąć. Pozdrawiam wiosennie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak już wiosna wiosenny spacer z zaimkami ale one są nieuniknione można je trochę zredukować, dzięki za miłą wizytę. Pozdrawiam wiosennie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za tak ciepłe słowa i miłą ocenę, tak ganiamy wspomnieniami i marzeniami. Pozdrawiam wiosennie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak oczywiście te Ci już poprawiłem przeoczenie,dziękuję za śliczny wierszowany komentarz Tak może to być wiersz o kimś zmarłym ale nie koniecznie może być pierwszy zawód miłosny rozstanie. Ta jedyna z gwiazd na niebie tak srebrzyście jasno lśni mruga z oddali do Ciebie spełnia marzenia i sny. Pozdrawiam wiosennie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję miło mi Ewo ze Ci się podoba. Pozdrawiam wiosennie:)))
teresa943 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Twoje wiersze, Bolku, to romantyczne "rande wu", zawsze z przyjemnością czytam :)) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
Nata_Kruk Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolesławie, jestem w takim nastroju... a Twój wiersz wywołał uśmiech. Dziękuję... i pozdrawiam. :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu za miłą wizytę wiem że lubisz też te romantyczne i u Ciebie też przyjemnie je się czyta. Pozdrawiam wiosennie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolesławie, jestem w takim nastroju... a Twój wiersz wywołał uśmiech. Dziękuję... i pozdrawiam. Dziękuję przyjemnie mi, a wiersz już szybko poprawiłem. Pozdrowienia wiosenne:)))
Rekomendowane odpowiedzi