Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Znów za oknami słota zimowa, śnieg razem z deszczem wyprawia harce. Czule wspominam jesieni powab; liście lecące wraz z nutą walca, gamy kolorów zdobiących drzewa, mgiełkę nad łąką, co puchem ścieli. Dziś wszystko moknie wilgocią nieba; świat raz przy czerni, a raz przy bieli. Wiodą przez życie płonące serca, kochają jawnie czasem i skrycie. Prawdziwa miłość jest zawsze wielka, mimo pór roku kreuje życie.
janusz_pyzinski Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 zimny i mokry Twój widok z okna,ale ciepły bo widziany z wewnątrz i piękny kiedy się go obserwuje przez pryzmat miłości prawdziwej-podoba mi się bardzo pozdrawiam wiosennie(a swoją drogą ciekawy jestem wiosennego widoku z Twojego okna)
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest jeszcze pora powiedzmy piąta nic z kalendarzem nie ma wspólnego w niej ósmy kolor tęczy się jawi wtedy to serca wierszami bredzą podobno między kwiatem czeremchy a chwilą w której pośpiły susły lustra przestają czuć się wyrocznią ślepną zegary na czasu upływ tego ci życzę choć masz od dawna lecz gdybyś w razie raz jeszcze znalazł telapatycznie prześlij wiadomość chcę się w niej znaleźć choćby od zaraz Pozdrawiam Jacku :)
Ewa_Kos Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 ...i zrobiło się sześć! Rzecz o tym, że miłość i tak nic sobie nie robi z otoczenia.Prawdziwa trwa bez względu na temperaturę. Po przeczytaniu mimo szarego widoku, zrobiło się przedwiosennie:) serdecznie pozdrawiam. E.K.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o tej porze roku jeszcze szaro-bury z plamami brudnego śniegu - nic ciekawego dziękuję i pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tych pór jest więcej jeśli policzysz osiem lub dziesięć a może tuzin każda od innych życiowych życzeń przychodzą do nas pragną nam służyć lecz my pędzimy z obłędem w oczach miast żyć spokojnie wieźć życie proste na ziemi niebo pragniemy dostać i nie umiemy pór takich dostrzec odchodzą za tym pomiędzy kwiaty na drugie strony przechodzą luster i tylko zegar stary cykaty wybije cicho kolejną pustkę więc otwórz oczy i zerwij klapki daj innym szansę zrób coś dla ducha bo świat naprawdę jest bardzo łatwy a my gmatwamy miast sercem słuchać Twe pióro zawsze w mych wiadomościach bo umiesz podejść kreując nastrój miło od Ciebie drobny wiersz dostać telepatycznie zagarniam czas Twój :))) dzięki Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ile si e jeszcze zrobi tego nikt nie wie dzięki pozdrawiam Jacek ps. a ponoć w lato kocha się bardziej gorąco
Nata_Kruk Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 (...)Wiodą przez życie płonące serca, kochają jawnie czasem i skrycie. Prawdziwa miłość jest zawsze wielka, mimo pór roku kreuje życie ... to prawda, prawdziwa miłość kreuje życie. Wiersz w sam raz na chmurne "duchowo" dni... ;) Jacku, Ty o jesieni, a ja już myślami przy lecie. Ale było to bardzo przyjemne czytanie. Pozdrawiam... :)
Magda_Tara Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 napisz o miłości wiosennej, Jacku. może ją namówisz? jak zawsze u Ciebie - rymicznie, rytmicznie, gładko się czyta - z przyjemnością - pozdrawiam :))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry wiersz i tak barwnie namalowany. Swoje warunki zima dyktuje czekamy kiedy ta wiosna wpadnie, człowiek przez życie ciągle dryfuje by nie zatonąć i nie być na dnie. Pozdrawiam:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdziwa miłość kreuje życie. Wiersz na chmurne "duchowo" dni... ;) a ja o lecie myślę obficie w upalnym słońcu kochaną być to chyba tak miało być:)) pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki ale w przeciwieństwie do kotów jeszcze wiosny nie poczułem pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasem się uda gdzieś tam przeskoczyć na jakąś górę chyba lodową lecz stale trzeba się z życiem droczyć i zakazany omijać owoc pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Wiodą przez życie płonące serca, kochają jawnie czasem i skrycie. Prawdziwa miłość jest zawsze wielka, mimo pór roku kreuje życie. Przemijanie i odradzanie się w cyklach to pięknie "stworzony" klimat dla ludzkiego życia. Jak słońce jest niezbędnym czynnikiem do wzrostu, tak miłość mimo pór roku kreuje życie. Bardzo na tak! Zresztą uwielbiam Twoje rymowanie :) Serdecznie Jacku - Krystyna
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu, aż nie wiem co mam napisać (cały w pąsach) - miło mi dzięki i serdecznie pozdrawiam Jacek
Marusia aganiok Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Tyle tu kolorów, że nie wiem który wybrać; dobrze, że czerń z bielą jest tylko chwilowa, bo przecież kochamy przez całe życie:P Ładny wiersz. Pozdra. Ma.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. płyną pory roku gdzieś obok nas dzięki pozdrawiam Jacek
Witek_Zaborniak Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 zatańczyć do wiersza by można :)
złamane skrzydło Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a kiedy kochają to już na zawsze w okna bez firan wstawiają serca i bije łuna od tej miłości bo ona pierwsze zajmuje miejsca pozdrawiam Jacku
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki na tańce za krótko pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi