joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 warstwa po warstwieusuwamwrośnięte aksjomatynegatyw cieniaprzekonujeo drugiej stroniekontemplujęobcy smaknegacjinieboto tylko wymówka
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Są dwa wyjścia, albo ten wiersz jest tak genialny, albo to prowokacyjny i przypadkowy włąściwie zlepek znaczeń. Niby wydaje mi sie , że za mało napisane, ale ta ostatnia zwrotka zamyka wiersz jak klamra, co sprawia, że jest spójny. Czegoś mi tu jednak brakuje... Może jednego oczywistego słowa, które by mi pomogło zrozumieć do końca? Może innego tytułu... Nie wiem. Wiem teraz jedno: wiersz jest bardzo dobry, bo go kontempluję, a robię to bardzo żadko. Gratuluję.Adam
Adam Raj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dla mnie nieco nienaturalne są niektóre wyrazy, ponieważ nie używamy zazwyczaj w mowie potocznej pojęć w stylu: aksjomat. Poza tym jest OK.Duży plus za przemyślenie.pozdrawiam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Adam Raj @ Aug 8 2003, 10:50 AM) Dla mnie nieco nienaturalne są niektóre wyrazy, ponieważ nie używamy zazwyczaj w mowie potocznej pojęć w stylu: aksjomat. Poza tym jest OK.Duży plus za przemyślenie.pozdrawiam Biorę w obronę ten tekst! Niejaki Mickiewicz też użył słowa nie używanego potocznie w "Panu Tadeuszu". Chodzi oczywiście o kutasa. Nikt wtedy ani teraz nie używa tego słowa. Wieszcz wiedział co robi. Aksjomat joaxii jest tak samo na miejscu jak kutas Miskiewicza...Adam
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (oyey @ Aug 8 2003, 01:44 PM) ostatnie 2 wersy powodują że wiersz brzmi jak pasztet melodramatowyniesmaczny nie bo to tylko wymówka...ach, jak dawno nikt nie powiedział o moim wierszu pasztet...oyey, dobrze że jesteś
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (oyey @ Aug 8 2003, 01:44 PM) melodramatowy Spieszył się gdzies, czy co?Adam
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Adam Szadkowski @ Aug 8 2003, 02:01 PM) CYTAT (oyey @ Aug 8 2003, 01:44 PM) melodramatowy Spieszył się gdzies, czy co?Adam Ty profanie!!!To celowy zabieg mający na celu w genialny sposób zasymilować dwa przymiotniki: melodramatyczny i matowy!Chylę czoło z czcią przed Najwiekszym...
Adam Raj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Do Pana Adama>> Poddaję się. Kutas rozłożył mnie na łopatki.
Kieszonkowiec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz jest bardzo dobry. To dla mnie wielkie zaskoczenie, że pośród całego tego chłamu znalazłem Ciebie. Gratuluję i mam nadzieje, że inne Twoje teksty stoją na równie wysokim poziomie!
Rekomendowane odpowiedzi