Dorota_Jabłońska Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Wiersz dotyka szerokiej przestrzeni, zmusza do szperania w głowie - do bólu! :) Wybrałam fragmenty urokliwe;naprzód dopóki masz kości w grze Idę po wertepach nieskoszonych łąk, żeby nie pośliznąć się na szklance drożyny, potykam się o kopce torfowej ziemi zmrożonej bryły, twardej jak kryształowa czaszka z britisz museum Rowy głębokie, a na zawrat się nie piszę, skaczę więc jak przetrącona sarna. Mam ubaw na całą szerokość i długą drogę powrotną oraz puenta :) Pozdrawiam serdecznie!
Dawid Rt Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Siła wiersza są trafne porównania tak jak czaszka z britisz museum, przetrącona sarna. I wszystko w tle hipochondrii i bólu głowy. Nie wiem czy autorka pisała faktycznie z jakimś bólem ten wiersz, ale czuje się twórcze "magiczne myślenie" . Przeczytałem z zainteresowaniem, pozdrawiam.
Wilcza Jagoda Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dawidzie, tak pisałam z bólem głowy na który nawet spacer nie pomógł.. dzięki za miły komntarz
Wilcza Jagoda Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dorotko, jak na mój gust to dużo znalazłaś 'rodzynków" dzięki , miłego dnia
teresa943 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 wiesz, najbardziej mi kursywa - super a reszta jak dla mnie przegadana, ale przecież chodzi tu o "ból głowy", więc w porząsiu...można na niego zarobić łażąc za Peelką po wertepach :) byłam na tych ścieżkach już kilka razy... bardzo rozległy teren...na kilka wierszy :) serdecznie pozdrawiam - Krystyna
Oxyvia Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Bardzo ładny wiersz. Lubię spacery. Nawet z bólem głowy. :-) Buziaki, Jagodo.
Rekomendowane odpowiedzi