Ewa_Kos Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 to jest jak jesień niepojęte przez okno babie lato się wtrąca poranne mgły zbyt długo są z nami dokładniej widać gdy dzień się kończy wszystkie kontury ze sobą zlane szarość zazwyczaj nie widzi bliskości liście jak listy fruwają frywolnie a ty nie otwierasz wszystkich wiatrowi się zdaje że może bezkarnie postrącać liście zaśmiecać trawnik papierzyskami zasłać podwórko od tego jest jesień tak co roku w kółko
Ran_Gis Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 - bardzo mi się podoba ten wiersz, ale niewiem dlaczego, miast 'babie lato', dałbym 'białe lato', byłoby bardziej na domysł, a i tak o 'babim' by snuło... pozdrawiam Ran
Magda_Tara Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 :)))liście jak listy fruwają frywolnie a ty nie otwierasz wszystkich :)) lubię Cię czytać, Ewo. piękny wiersz
janusz_pyzinski Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 dokładniej widać gdy wiersz się kończy, - i szkoda,bo dobry - a ty nie otwierasz wszystkich -też szkoda pozdrawiam
Ela_Ale Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Wiersz tchnie poezją - jak mi się górnolotnie napisało...Frywolne listy urzekają i smucą swoim nieotwarciem. Dla mnie jest tak: bliskość nie widzi szarości. Im dalej tym bardziej szaro. Dosłownie i inaczej. Uśmiechy ślę. E.
Oxyvia Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Bardzo ładny wiersz. Lubię ładne wiersze o jesieni. :-) Ale dlaczego jeden rym jest "ukryty" przez to, że nie na końcach wersów? Ja bym jednak zamieniła słowa miejscami: "liście fruwają frywolnie jak listy a ty nie otwierasz wszystkich" - szczególnie, że "Liście jak listy" to tytuł jednego z wierszy jesiennych znanego poety Janusza Ratajczaka. Ale już się nie czepiam. :-)
Biała Lokomotywa Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Ładny jesienny wątek:) Kawałek z listami mi się podoba i wiatr niedobry też. Pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Ewo, zawsze urzekało mnie w wierszach łączenie motywu jesieni, liści i listów, dlatego już na pierwszy "rzut oka" Twój wiersz jest dla mnie przyjemny. Przeczytałam go kilkakrotnie i czuję pewien... niedosyt techniczny, a ponieważ nie jestem fachowcem od rymów, powstrzymam się od wskazywania placem, co i gdzie bym ewentualnie... Serdecznie pozdrawiam... :)
Bernadetta1 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 jak ja Ciebie dawno nie czytałam:):)usciski:):)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ładny te jesienne mają w sobie tyle nostalgii. Rozhulał się jesienny wiatr raz cichnie a to znów szaleje, już z klonu wszystkie liście skradł i w twarz znów nam się głośno śmieje. Serdeczności:)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Kobieco, ładnie - z lekkim wyrzutem i odrobiną żalu o tej melancholijnej porze. Pozdrawiam :)
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. propozycję oczywiście rozważę, nie mniej bardzo dziękuję za komentarz:)) Pozdrawiam ciepło:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z wzajemnością:)) Bardzo dziękuję Pozdrawiam:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mężczyźni ponoć tak mają - nie otwierają i już:P Ciepło pozdrawiam i dziękuję bardzo. E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie za komentarz.Bardzo mi miło:) Pozdrawiam serdecznie:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja wiem i zgadzam się co do tego rymu, ale miał ten "ukryty" zrobić trochę zamieszania i pewnie zrobił:P Pozdrawiam ciepło:) Buźka! :)
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z wiatrem chyba do końca życia będę miała problemy, ale co tam drzewa są najważniejsze:) Dziękuję bardzo i pozdrawiam:)) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie by się dało ponaciągać tu i ówdzie, ale ja wiem czy to taki mus?;P Cieszę się, że mnie odwiedziłaś i to dla mnie jest bardzo ważne:) Serdecznie pozdrawiam:)) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, że zajrzałaś:) Pozdrawiam! Buźka! E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu dziękuję bardzo:)) Ciepło pozdrawiam i aby do wiosny:)) E.K.
Rekomendowane odpowiedzi