Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

podoba mi się ten zając w głównej roli, ale wierzyć się nie chce, że leniwy.przecież to od urodzenia strachem podszyte.Nawiązanie do jelenia robi zakończenie wiersza dwuznacznym.Fajne to:))) Serdecznie pozdrawiam:) E.K.
Opublikowano

jakoś dobrze rozumiem
zew natury
:D
(ot, ruja:D)

Wiedziałam, że kto jak kto, ale BzJ obdarzy wierszyk pełnym zrozumieniem. Za co dzięki i pozdrowienia. E.
Opublikowano

podoba mi się ten zając w głównej roli, ale wierzyć się nie chce, że leniwy.przecież to od urodzenia strachem podszyte.Nawiązanie do jelenia robi zakończenie wiersza dwuznacznym.Fajne to:))) Serdecznie pozdrawiam:) E.K.

Prawda, że sympatyczny jest? Leniwy, jak byk! I strachliwy! Pogonić! Napuścić na niego coś, prawda? To sobie pożartowałyśmy, a teraz - do niedzieli! Pozdrawiam, Ewo. E.
Opublikowano

Bo też wprowadzenie jest dla tego lenia! Nie dla Ciebie, broń boże! Troszkę zahaczyło mi się o klasyczne wierszyki dla dzieci o zającu, co siedział i przebierał nogami. Serdeczności. E.
Opublikowano

a mnie zaraz naszło; "było morze, morzu kamień, na kamieniu siedział zając...i.t.d." i porównanie kogoś do zająca - tak zrozumiałam z wiersza jest bardzo fajne a jeśli chodzi o jelenia, który może być alternatywą dla lenia-zająca to wybór jest tafny, choć bardzo dwuznaczny:P Pozdr. Ma.