Agata_Lebek Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 pokój emigrantki kolorowy jak wszystkie skóry świata przygwożdżona do śmierdzącego miasta ucieka każdą kolejną zgłoską w zapach eukaliptusowych lasów po deszczu w lawendowe pola i Góry Błękitne bieganinę plażową z ruchomym obrazem podwodnym i tym w tle po horyzont aż do zwariowania --------------------------------------------------Jo Ana in the Wonderlandemigrant's room colourful like an Earths skin stuck in the mire of city i swim away catching every syllable into the scent of eucaliptus tree tears swollen lavender fields and the Blue Mountains vast radiant beach & the runners image against the abyss chasing escaping horizon like a mad child spring time by Miet Długołęcki :))
Marek Konarski Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Emigrantka wygląda na "stacjonarną", przemierzającą wszystkie "cudne manowce" tego świata, w wyobraźni, marzeniu i słowie, chociaż ono bywa czasami bezradne i zakręcone, i nie tyle (w ramach swoich obowiązków) opisuje rzeczywistość, co osobiście "bierze udział" (i tym w tle po horyzont aż do zwariowania) ;) Dżoana da się lubić :)
Ran_Gis Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 - pora na architekta wnętrz ludzkich... pozdr. Ran
Agata_Lebek Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że tak właśnie rozczytałeś wiersz Marko (Polo;)) :) Wędrowanie może być nie tylko celem, ale także sensem życia.wędrówką życie jest człowieka Sted Dziękuję, pozdrawiam :))
Agata_Lebek Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pora. Dzięki, pozdry.
Agata_Lebek Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło :) Dziękuję, pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie.
egzegeta Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Mało Cię ostatnio czytam, ale dobrze się czyta, obraz sugestywny - ten zewnętrzny i ten wewnętrzny. Pozdrawiam :)
Agata_Lebek Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie. To fajnie :)) Dziękuję, pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym bardziej przyjemnie Cię gościć Wiktorze :)) Sugestywny i trochę em-pathes ;) (?) Dziękuję, pozdrawiam.
janusz_pyzinski Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 wiersz kolorowy jak wszystkie skóry świata pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Ci, wiernyś jak pies ;)) Pozdrawiam.
JacekSojan Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 "ucieka każdą kolejną zgłoską" - chciałoby się posłuchać tej rdzennej mieszkanki Jamajki, bo choć to niby Amerykanka (w sensie geograficznym), to doprawdy nie wiem, jak na nią mówić - Jamajka? no to mielibyśmy znowu wyspę, a facet byłby wtedy Jamajek? Jamaj? hmmmm :) czyta się - i chce się wejść na te Błękitne Góry, z jaką Czekoladą albo bez... :) J.S
Agata_Lebek Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polski Góral na Jamajce? Pożar pewny ;))) a już o Górach Błękitnych nie wspomnę... Dzięki za dobry humor i Wackowe klimaty ;))
HAYQ Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Nieźle Agato, a właściwie obojgu powiedziałbym Kool & The Gang :) To co, posłuchamy? www.youtube.com/watch?v=yDM5p90HPlM PS... może i cool, nieważne :)
Agata_Lebek Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie marnuj talentu, zapraszam do party people ;)) Pewnie, że posłuchamy :)) www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M Dziękuję, pozdrawiam :)
Marek Konarski Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że tak właśnie rozczytałeś wiersz Marko (Polo;)) :) Wędrowanie może być nie tylko celem, ale także sensem życia.wędrówką życie jest człowieka Sted Dziękuję, pozdrawiam :)) Stedowa wędrówka, to po prostu życie, z przemierzaniem czasu, miejsc, zdarzeń i uczuć, wędrówka przez dni i noce, niezależna od nas, nawet nie zawsze uświadamiana. Z Dżoaną, jest inaczej, "swędzą" ją myśli i pięty :)))
Agata_Lebek Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że tak właśnie rozczytałeś wiersz Marko (Polo;)) :) Wędrowanie może być nie tylko celem, ale także sensem życia.wędrówką życie jest człowieka Sted Dziękuję, pozdrawiam :)) Stedowa wędrówka, to po prostu życie, z przemierzaniem czasu, miejsc, zdarzeń i uczuć, wędrówka przez dni i noce, niezależna od nas, nawet nie zawsze uświadamiana. Z Dżoaną, jest inaczej, "swędzą" ją myśli i pięty :))) Może trochę inaczej, ale...... kiedy wstaje nowy dzień: radość, ulga, świeżość nowa, rześkość, blask głaszcze mnie po rysach i szramach, w kościach mi się fosfor zapala, jeść mi się chce i pić to wszystko, co dookoła, stopy swędzą mnie do ruchu, żeby naprzód iść i tak dalej, i tak dalej... Sted :))
Marek Konarski Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stedowa wędrówka, to po prostu życie, z przemierzaniem czasu, miejsc, zdarzeń i uczuć, wędrówka przez dni i noce, niezależna od nas, nawet nie zawsze uświadamiana. Z Dżoaną, jest inaczej, "swędzą" ją myśli i pięty :))) Może trochę inaczej, ale...... kiedy wstaje nowy dzień: radość, ulga, świeżość nowa, rześkość, blask głaszcze mnie po rysach i szramach, w kościach mi się fosfor zapala, jeść mi się chce i pić to wszystko, co dookoła, stopy swędzą mnie do ruchu, żeby naprzód iść i tak dalej, i tak dalej... Sted :)) Wygląda na to, że "swędzenie", to przypadłość wszystkich "kolorowych skór świata" :))
Rekomendowane odpowiedzi