Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EGZYSTENCJA...

egzystencja znaczy być,
być to kochać, każdy wie...
kiedy miłość skoro świt,
blaskiem światła budzi Cię...

egzystować znaczy trwać,
myśleć, czuć, wyrażać wolę...
jeść, pracować, śpiewać, grać,
tworzyć sobie własną dolę...

egzystować - mieć potomstwo,
które "ciągnie" nasz gatunek...
to jest chamstwo, zbrodnia, skąpstwo,
dobroć, pomoc i ratunek...

egzystencja - wiara w miłość,
ona tryby jej napędza...
wplata weń pewną zawiłość,
bez niej jednak - życie nędza...

*ZAPRASZAM NA MÓJ BLOOG : www.firleston-poezjaamatorska.blogspot.com

pozdro ... :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• stąpaj twardo po ziemi  na wybrukowanej drodze  bo piękne buty  od losu dobrego otrzymałeś  co we władanie ostateczne przejmie miłosiernie    dziś  jako jedyny  patrzę na niebo pełne gwiazd  nową wiosnę rozpocznę  więc porzuć na lat kilkadziesiąt    najcenniejszą swą pozytywkę
    • @andreas Słyszałem, że internety nabijają artystom koncerty. Pozdro @andreas Ale nie jest różowo, bo żeby net Ci nabił koncert, musisz przebić szybkę. A to niełatwa sztuka, a szyby potrafią być niekiedy pancerne...
    • @Leszczym Ja to nawet nie wiem jak można zarabiać na internecie,ale mam inne sposoby i nie narzekam. Pozdro.
    • W Bukareszcie byłem jeszcze z panowania nieodżałowanej pamięci Nicolae Ceausescu...
    • @andreas A tutaj trafiłeś, bo akurat słucham Johnego Hallydaya i muszę powiedzieć bardzo intrygująca postać, a dodatkowo znam smaczki z jego historii. Różnie jest, mawiają, że gorzej, ale teraz to sobie na youtubie wszystko puszczasz to po primo, a po secundo sprawdzasz w necie tłumaczenie tekstu. No ekstra sprawa. I tylko ubolewam, że mało płacą artystom za te youtuby...  @andreas A i jeszcze za friko masz życiorys z wiki. Spis płyt, piosenek etc.  @Alicja_Wysocka no to dyskusyjne, nie pozbawiajmy prawa do bycia artystą tych mocniej niepokornych :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...