Agnieszka_Horodyska Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Łomocze serce i szyny Daleko pojadę - aż w sny Ostatnie banalne ślę rymy Ostatnie wsiąkają łzy Bo łzy dać Ci mogę i strach Lecz co Ci po strachu i łzach I okno otworzyć mogę Za oknem róż płatki różowe A dalej o barwach stu świat Na świecie poezja i cisza Wyimaginowane nut stosy Bo w Tobie jest świata muzyka I róże i płatki i głosy
Dawid Rt Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Ładne, kobiece pisanie, nie wiem, czy dobre, ale ładne ;) ps. Dzisiaj łzy dać ci mogę i strach, tak nie lepiej się czyta?
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Dziękuję za komentarz, dobrze usłyszeć, że kobiece i ładne. Czy dobre? Rymy są banalne i inne rzeczy też by się znalazły (a nawet JUŻ się znalazły, ale po co mam krytykować własny wiersz, skoro mimo wszystko go lubię?) Co do "dzisiaj" zamiast "bo", to muszę jeszcze pomyśleć, na razie dziękuję i pozdrawiam :)
Dawid Rt Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Agnieszko, ja się zwyczajnie nie znam na rymach, dlatego napisałem, że nie wiem, czy dobry. Jestem intuicyjnym czytelnikiem, tak samo piszę. Wiersz mi się podoba, nawet powtórzenia i "łzy" wyjątkowo mi nie przeszkadzają ;)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Czy moja odpowiedź nie przypominała za bardzo ataku :) ? Nie mów, że nie znasz się na rymach. Bycie "intuicyjnym człowiekiem" uważam to za zaletę (w moim rozumieniu tych słów).
Zjajami_Baba Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładnie napisane miękkie rymy tylko ten tytuł sugeruje cos zupełnie innego?
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Dziękuję za kometarz :) Nie wiem... po prostu to nie jest najlepsza pora na to, aby podmiot liryczny zasnął, lepiej aby otworzył okno. Pozdrawiam :)
Baba_Izba Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Aż się prosi o melodię! Bardzo ładnie, rytmicznie. Budzi wiele interpretacji, to dobrze. Serdecznie pozdrawiam - baba
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Dziękuję za tak miłe skomentowanie tego tekstu :) Ostatnio wymyśliłam pewną banalną melodię, ale nie mogłam znaleźć wiersza o ośmiosylabowych wersach :P Ciekawe, jakie interpretacje :) Także pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W skrócie:1)peelka wraca pociągiem z randki z "nim", być może ostatniej? 2)peelka stoi przed zamkniętym (jeszcze) oknem, na najwyższym piętrze wieżowca, zażyła środki nasenne, rozpacza z powodu zerwania, jednym słowem - dreszczowiec! 3)peelka zakochała się nieszczęśliwie a) za młody b) za stary c) ona za młoda d) ona za stara 4)misio chce, a lala- nie! itd., itp., Serdeczności - baba
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Babo Izbo, cudowne interpretacje :) To może ja się nie przyznam, co naprawdę miałam na myśli, bo te są o wiele bardziej łapiące za serce. Cieszę się, że tak to rozumiesz :) Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, zawsze troszkę tajemniczości - dodaje uroku! Czasem nasze wyobrażenia, są piękniejsze od prawdy, a czasem tylko tak nam sie wydaje. Jeszcze jedna wersja: peelka jedzie sobie znudzona pociągiem, koła stukotają, usypiają, żeby nie zasnąć - ma zamiar otworzyć okno, ale zmienia zdanie i zaczyna pisać. Waśnie ten wiersz. Dobrej nocki! - baba
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Mimo wszystko, to jest ciut bardziej dramatyczne od Twojej ostatniej wersji, ale też pasuje! :) Przyznam się tylko, że pociąg jest metaforą i dlatego nie jest materialny :) Dziękuję i dobrej dzisiejszej nocy :)
Nata_Kruk Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Jest w wierszu bardzo sympatycznie... :) Pierwsza strofka... drugi wers... to ja ja... dę Czy nie lepiej zabrzmi...?łomocze serce i szynydaleko pojadę - aż w sny ostatnie banalne ślę rymy ostatnie wsiąkają łzy Pozdrawiam... :)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Dziękuję za komentarz i przyznaję rację :) Już poprawiam i pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi