Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Abel mójsynu utrapieniastworzenie ewinestrącaj mieczeheretyckie myśli łam patyczki – zdrewniałe płodyczucia
Drucker Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dociera do mnie calosc, w jaki sposob zatrzymam to narazie dla siebie. Musze wpierw "przekonsumowac".Ale co to jest "ewine"?Pozdrawiam,Drucker
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Odczytuję ten wiersz w ten sposób, że Abel zwykłą, mrówczą pracą niech "strąca miecze / heretyckie myśli". Budzi nadzieję [???], na własnym przykładzie moralność odbuduje. Tylko martwi mnie jedno: wiem, co się stało z Abelem...A jak wy odczytujecie "Mówi Adam" ?
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a już mylałam, że udało się ukatrupić ojeja, ale ten żywotny wielce...i pewnie nie zamilknie...,Ty Adamie nie waż się milczeć!!!!!!aga
e-m-e-m Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT ale co to jest ewine stworzenie to nie jest dla mnie " ewine "tylko niewinne, ale każdy odbiera ten wierszpo swojemu !Pozdrawiam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Drucker @ Aug 7 2003, 07:03 PM) Ale co to jest "ewine"? hmmmm... jakby to wyjaśnić... Adam
Piotr Zakrzewski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tekst niezły! Abel jednak mi się przejadł i jak również teksty o takiej tematyce.
Rekomendowane odpowiedzi