Eksperyment emocjonalny Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Pewna dama raz mi powiedziała „Dziś nie ma już miłości Dziś jest tylko kult ciała” Nie mogłem pohamować złości Gdybym tylko mógł złapać Cię Porwać do świata duchów Gdzie ułożyłbym sam scenerię I ustalił kolejność naszych ruchów Nocą patrzylibyśmy na ciche morze W którym odbijałoby się niebo czarne Światłem naszym byłby Księżyc może, Może odpłynęłyby twe poglądy marne Przedwieczne niebo, węgiel przypominające Świeci na nim gwiazda jak diament Ukojeni ciszą szumu położymy się na łące Podziwiając wielki firmament Zobaczylibyśmy gwiazdy nasze Jak żarzą się światłem cudownym Połączylibyśmy serca i dusze W spojrzeniu i dotyku delikatnym I tonąc w błękicie twoich oczu I chcąc przedłużyć tę chwilę radości Powiedziałbym w tym półmroczu: „Pragnę tylko twojej Miłości”
kalina kowalska Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 "tę chwilę radości" "tą chwilę" jest błędne Po zrytmizowaniu, wiersz będzie całkiem udany, w konwecji z uśmiechem rzecz jasna. Mam miłe wrażenie czytając pozdrawiam
Eksperyment emocjonalny Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Dziękuję za rady i ciepłe słowa. Błąd poprawiłem, rytmizacji rzeczywiście brakuje. Spróbuję nad nią popracować. Dziękuję i pozdrawiam.
bajka-bajka Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 eksperymentujesz,nie da sie ukryc...a co wysoce cenione-emocjonalnie...nie pisalam juz od wiekow, ale emocje maluje w inny sposob, aczkolwiek bliski :-) pozdrawiam
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Utwór daleki od ideału i moich technicznych upodobań ale przyjemny :) Pozdrawiam.
Marusia aganiok Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 powtórzę za Posutym - utwór przyjemny i już:) Mar.
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tak, rytm się łamie, co szczególnie daje się odczuć w wierszach rymowanych. Licz sylaby w wersach, może to pomoże? Unikaj identycznych końcówek w rymach, szukaj zbliżonych brzmieniem. Pisz dużo i dużo czytaj, na mur, będzie coraz lepiej! Serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi