Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

czołg ośmiornice i makulatura lepią się w rękach

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

nie czynię z tego zarzutu. ale sorry, jeśli coś nie tak.
bezintencjonalnie. po prostu spostrzeżenie: znów o tym samym (o kobietach) w kontekście kasy - tym razem - tylko to miałam na myśli. a dalej...powiedziałam wyżej.
:)
kobiety są i będą w moim pisaniu, to taki alkohol, bez którego nic by mi nie wychodziło, nawet jeśli to monotematyczność
to ja powinienem przeprosić, że przynudzam, ale tego nie zrobię;)

no właśnie coś o mnie zapomniałaś Dolores (jeśli tak mogę)
właśnie ja wiem wciąż za mało dlatego tyle o was piszę;)
a nabieranie się to element tej gry:)
to wy też łykacie ten haczyk?;))), czyli jesteśmy kwita :))
dziękuję za czas i czytanie oraz komentarz

Emil Zola w powieści „Wszystko dla pań” opisuje zjawisko powstawania wielkich domów towarowych w XIX-wiecznym Paryżu. Klientkami są głównie kobiety, które w owym czasie nie mogły pracować i były utrzymywane przez ojców i mężów. Zmęczonym i zniechęconym mimo dużej ilości wolnego czasu przypadła do gustu możliwość zrobienia wspaniałych zakupów, kontaktu, łowów. Kupowały więc i kupowały... stroje, ozdóbki, tiule, koronki, a wszystko po to, by stać się towarem atrakcyjnym dla mężczyzn, dobrze wyjść za mąż i co ważniejsze utrzymać potem acana przy sobie. Wniosek z tego taki, że tak naprawdę adresatami większości kobiecych zabiegów byli czuli na piękno mężczyźni, czego ewidentnym potwierdzeniem jest tytuł powieści - ironiczny!
To mężczyzna był Słońcem, wokół którego kobieta krążyła 365 dni w roku. Taka podróż mili panowie musiała słono kosztować :)))
Zalety owej konstelacji były nieocenione, niestety współcześnie ulega przemianom ;)

pośladki tych kobiet są
tak perfekcyjnie za młode

To jest kluczowy, najbardziej niebezpieczny dla faceta moment :)
Kiedy pośladki są w sam raz (w zasięgu), ośmiornica jest niegroźna i nawet w twarz można spojrzeć ;)
Nie wiem czy wiersze Białego są dobre, wiem, że lubię je czytać.
:)

namiętność - owszem, piękne kobiety - niekoniecznie piękne, pieniądze - niezbędne, samokontrola - problem, czyli szaleństwo bez zakochiwania, a konsekwencje są nieuniknione;))
dziękuję za komentarz i podobanie
za czas i czytanie przede wszystkim
pozdrawiam
r

Emil Zola w powieści „Wszystko dla pań” opisuje zjawisko powstawania wielkich domów towarowych w XIX-wiecznym Paryżu. Klientkami są głównie kobiety, które w owym czasie nie mogły pracować i były utrzymywane przez ojców i mężów. Zmęczonym i zniechęconym mimo dużej ilości wolnego czasu przypadła do gustu możliwość zrobienia wspaniałych zakupów, kontaktu, łowów. Kupowały więc i kupowały... stroje, ozdóbki, tiule, koronki, a wszystko po to, by stać się towarem atrakcyjnym dla mężczyzn, dobrze wyjść za mąż i co ważniejsze utrzymać potem acana przy sobie. Wniosek z tego taki, że tak naprawdę adresatami większości kobiecych zabiegów byli czuli na piękno mężczyźni, czego ewidentnym potwierdzeniem jest tytuł powieści - ironiczny!
To mężczyzna był Słońcem, wokół którego kobieta krążyła 365 dni w roku. Taka podróż mili panowie musiała słono kosztować :)))
Zalety owej konstelacji były nieocenione, niestety współcześnie ulega przemianom ;)
"niestety" to odpowiednie słowo;)

łobuziak z ciebie Marku;)) - sprytnie to rozstrzygnąłeś;)))
ja mam fioła na punkcie ramion, a panie tak często je zakrywają zupełnie nie wiem dlaczego, i niech ta zima się kończy;))
dobrze, że czytasz, dla mnie ta zabawa właśnie od czytania się zaczyna, za co dziękuję
r