Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Proszalny napisałam i wysłałam zanim przyszła Twoja odpowiedź @Proszalny każda interpretacja jest inna i dobra :)
    • @Poet Ka   Byłem pierwszy :) Zaraz przetrawię co piszesz i odpowiem. Chyba :)
    • @Proszalny w Twojej wariacji :)   1- surowy krajobraz, samotność, ostatni wers- próba odwrócenia od tej jałowości uwagi - pierwiosnek -  jeśli to próba czy propozycja (ad hoc) zmiany podejścia...ok 2- zawiść i mur z zazdrości i milczenia - emocje ruszają mur z posady!- ciekawy trop stylistyczny, ale...świat się wali- bo emocje wyparte pierwiosnkiem- chyba za szybko- w poprzedniej strofie hamowanie, kumulacja, w tej katastrofa - mury się walą 3- znów łysa polana, przeszkody i powtórka z rozrywki   co ważne- w moim wierszu są silne emocje, takie szekspirowskie - a triada w drugiej części to moment, kiedy szala opada na drugą stronę- u Szekspira opadła na stronę zbrodni (triada- trzy wiedźmy), u mnie dzięki haiku na jasną stronę mocy...    
    • @Poet Ka   W tej drugiej wersji też są emocje. Popatrz:   lód na jeziorze  banicja ducha patrz tu pierwiosnek   Lód na jeziorze symbolizuje zamrożenie emocji - banicję ducha. Jedynym ratunkiem jest zbliżenie do natury.   tylko ona jej zawiść  milczenia, zazdrości mur przytulił się do liścia   Zawiść powoduje w związku milczenie, budowanie muru. Ona jest zawistna, on nie może temu poradzić. I znowu powrót do natury. Szukając ciepła - przytula się do liścia.   łysa polana  triada w tym wierszu  do ciepła wiosny   Łysa polana to czysta karta papieru, pojawia się na niej wiersz, który mówi o potrzebie ciepła uczuć. Wiosna, czyli natura jest czymś, co może to ciepło zapewnić. W kontakcie z naturą stajemy się pełniejsi.   
    • @Berenika97 zadziwiasz Twoje wiersze są o czymś można z nimi spędzić wieczność 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...