Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest spokojna cicha czasem nawet wątpi w samą siebie
ale wtedy nagle wzbiera niewypowiedzianą siłą
ma upór magnesu jej potęga ukryta jest w ciszy

Prawdopodobnie jest krucha jak życie człowieka
co dalej? Dni zadania konkretność
trzeba coraz bardziej wątpić
coraz bardziej nie-wierzyć wreszcie umrzeć
żeby...

Opublikowano

co dalej? Dni zadania konkretność
trzeba coraz bardziej wątpić
coraz bardziej nie-wierzyć wreszcie umrzeć
żeby...

To są wielkie pytania, pojawiające się u mnie zazwyczaj przy goleniu... ;)
Znak zapytania i wielokropek, to jest strojenie mądrych, hamletowskich min do wątłej treści - "prawdopodobnej... potęgi"... ;)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję, przyznam, że łagodnie poprawił mi Pan humor, bo po przeczytaniu tego wiersza 15min po wklejeniu tutaj nie wierzyłem w jego jakikolwiek "sukces" (a takim jest komentarz powyżej) - albo od początku treść była zbyt banalna, albo jest źle wyrażone; ale o gustach się nie dyskutuje :)

Hehe, ten wiersz pisałem właśnie przy goleniu, ale miny robiłem wtedy raczej głupawe. Jeśli szukasz czegoś więcej, niż pytań pojawiających się w takich sytuacjach - to to jest właśnie strojenie mądrych hamletowskich min w stronę człowieka, który po prostu się goli... ;
Opublikowano

Dziękuję, przyznam, że łagodnie poprawił mi Pan humor, bo po przeczytaniu tego wiersza 15min po wklejeniu tutaj nie wierzyłem w jego jakikolwiek "sukces" (a takim jest komentarz powyżej) - albo od początku treść była zbyt banalna, albo jest źle wyrażone; ale o gustach się nie dyskutuje :)

Hehe, ten wiersz pisałem właśnie przy goleniu, ale miny robiłem wtedy raczej głupawe. Jeśli szukasz czegoś więcej, niż pytań pojawiających się w takich sytuacjach - to to jest właśnie strojenie mądrych hamletowskich min w stronę człowieka, który po prostu się goli... ;
kto goli babcia czy dziadek? Dziadek o ile pamiętam bardzo sympatyczny był, a Basia na pewno nie taka
głupia no i starsza, :(
Opublikowano

Na jednym oddechu stwierdzasz, że czepiam się spokojnego człowieka, który się po prostu (z głupawą miną) goli i coś sobie tam myślowo brzdąka, i...potwierdzasz, że na Drodze do tego Wiersza, Wiele można spotkać... ;)
Maciek, kokietujesz z iście kobiecym wdziękiem... :)
Opublikowano

Nie stwierdzam, to zbyt daleko idący wniosek. Ja tylko dziękuję za zdziwienie, które mi się udzieliło.

Właśnie przypomniałem sobie "Gillette", moje golibrodzkie dziełko, w którym stroiłem jeszcze bardziej głupawe i hamletopodobne miny... :)))
Jeżeli w tekście/ tytule pojawi się jakaś drobna sugestia, że peel duma przy goleniu, a nie dzieli się efektem wieloletnich, intensywnych badań - wycofam wszystkie swoje zastrzeżenia... ;) To będzie jakaś wariacja na temat "Dnia świra"...