Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @KOBIETA Jest totalnie wręcz przeciwnie. Nie znam, naprawdę nie znam większego tchórza od siebie. Serio. Mało jest takich. Ostatnio gdzieś przeczytałem, że to związane może być z inteligencją. Masz wysokie IQ to więcej lęków. Z czasem wolę to tłumaczenie niż te moje stany lękowe. A szereg lat byłem wręcz leczony na nerwicę lękową. A co ciekawe przy tej okazji no naprawdę potrafiłem się i tak wpieprzyć w nie lada tarapaty. I na to tez jest podobno wytłumaczenie. Otóż inteligentni (podobno) częściej od mądrych wpadają w kłopoty, bo mądrzy by nawet różnych rzeczy na wstępie nie zaczęli. To tak w skrócie :))
    • @Simon Tracy To niezwykły wiersz o głębokim duchowym i egzystencjalnym ciężarze. Widzę tu stan bycia na granicy, w miejscu zawieszenia między życiem a śmiercią, między piekłem a nicością. Paradoks w wołaniu "Boże Ty jednak jesteś carem! , Tej szaleńczej, podziemnej Rosji!" - to chyba najmocniejszy moment, pełen buntu i rozpaczy. Zastanawiam się, czy można również zinterpretować jako wiersz, w którym patriotyzm jest grzechem, Bóg przybiera twarz Cara-tyrana, a jedyną przyszłością jest gra o ubranie po zmarłym. Bardzo ciekawy tekst! Bardzo mi się podoba. 
    • @Gosława

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

tylko tyle i aż tyle :) śliczny jest !!!   i ja to rozumiem, w pełni.
    • @SomalijaAaaaaaa ! Zalajkował moje teksty parę tygodni temu i tylę go było. Zakładam, że szukał uwagi, ale zrobił to bardzo nie poradnie. 
    • @Tectosmith Hahaha

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

, nie chodzi o lalusia, Pan Łukasz Jasiński zniknął...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...